

Recept Suzane Jovanović za krompir koji nestaje sa stola za 5 minuta
Pevačica Suzana Jovanović jednom prilikom bila je gošća emisije „Praktična žena“ u kojoj je pripremala nekoliko jela. Međutim, recept Suzane Jovanović za aromatični krompir naročito je privukao pažnju.
Recept Suzane Jovanović za aromatični krompir

Youtube printscreen Praktična žena
– Krompir je kod nas jedna od najzastupljenijih namirnica, a ujedno i jedna od mojih omiljenih namirnica. Krompir volim u svim mogućim oblicima. Ovaj način na koji ću danas kuvati veoma je jednostavan, a opet je nešto drugačiji od onog klasičnog pečenja krompira u rerni – rekla je Suzana pre nego što je započela pripremu jela koje se može jesti samostalno, ali i uz pečenje.
Sastojci:
– krompir
– 0,5 kašičice ruzmarina
– 0,5 kašičice bosiljka
– 2 čena belog luka
– svinjska mast
– maslinovo ulje
– maslac

Youtube printscreen Praktična žena
Priprema:
Krompir oljuštimo, operemo i celog ga stavimo u slanu ključalu vodu. Kada krompir bude kuvan malo više od pola, izvadite ga iz vode. Pleh podmazati svinjskom mašću, potom ceo krompir poređati na njega. Potom, krompir staviti da se oko pola sata zapeče u rerni.
Zapečen krmpir samo malo zgnječiti svaki ponaosob. U činijici pomešati maslinovo ulje, bosiljak, ruzmarin, so, dva čena izgnječenog belog luka i dve kašike alkoholnog sirćeta. Krompir potom preliti začinima, na njega staviti po kašičicu maslaca i vratiti ga u rernu na desetak minuta da se zapeče.

Youtube printscreen Praktična žena