

Brzinski ručak od samo 3 sastojka: Recept Bljane Jevtić idealan je za jesenje i zimske dane
Pevačica Biljana Jevtić rođena je u selu Grejač pored Niša u kome je do pre nekoliko meseci živela i njena majka, koja je nažalost preminula. Tako je Bilja prvi put ove godine ajvar pripremala bez mame, ali u društvu sestre Gordane. Kako su ajvar pravile od paprika pečenih na smederevcu, Bilja se odlučila da im za ručak spremi jedno brzinsko jelo baš od tih paprika.

Instagram printscreen
Naime, pevačica je za ručak pravila brzinsko jelo od samo 3 sastojka, a to su pohovana crvene paprike. Recept za ovo jelo je veoma jednostavan.
Recept Biljane Jevtić za pohovane paprike
Sastojci:
– 1 kilogram crvenih paprika roga
– 3 jaja
– brašna po potrebi
Priprema:
Paprike dobro oprati i ispeći na smederevcu, a može i u rerni. Kada su dobro pečene vruće ih staviti u najlon kesu i zavezati je. Posle nekih sat vremena oguliti paprike, oprati ih, posoliti, a potom ih pohovati, prvo u brašno, jaja, pa ponovo u brašno. Pržiti na umerenoj temperaturi.

Instagram printscreen
S obzirom na to da se crvene paprike već pečene ostavljaju u zamrzivač, u toku jesenjih i zimskih dana potrebno ih je samo odlediti, pohovati i pržiti, za šta je potrebno petnaestak minuta.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram