Ivan Vučićević
Kulinarski savet dana: Biftek sa povrćem po receptu Slađe Alegro
Iako nema vremena za kuhinju, ponekad i Slađa Alegro reši da se lati varjače i šporeta, pa za svog muža i drage prijatelje sprema specijalitete!
Slađa Alegro u uživa u spremanju hrane kad ima vremena
Donosimo vam sajtojke i način pripremanja:

Arhiva
Sastojci
400 g svinskog filea
• 2 kašike senfa
• 1 kašika ulja
• 2 čena belog luka
• po ukusu soli, bibera, suvog biljnog začina
• 100 g brokolija
• 150 g tikvica
• 150 g karfiola
• 150 g babure

Arhiva
Priprema
Svinjski file očistite, pa isecite na medaljone debljine 4-5 cm. U maloj činiji pomešajte ulje, sitno seckani beli luk, senf, suvi biljni začin, so i biber. Ovom smesom dobro utrljajte meso i ostavite sa strane dok pripremate povrće. Brokoli i karfiol podelite na cvetove, kratko prokuvajte u vreloj i slanoj vodi, pa ocedite. Tikvice operite i isecite na tanje kolutove, a papriku na manje komade. Povrće naizmenično ređajte na štpić za roštilj. Pecite na grilu ili gril tiganju na malo ulja. Kada je povrće grilovano izvadite ga i stavite na toplo mesto. U sok koje je pustilo povrće ubacite file i grilujte 4-5 minuta sa svake strane. Na tacnu za posluživanje servirajte pripremljeno povrće i meso, a možete da služite i sa barenim pirinčem.
– Ne mogu da se pohvalim da sam savršena kuvarica, ali kada se potrudim, umem i ja da iznenadim, kako svoje ukućane, tako i samu sebe. Danas kada sve imamo na internetu, zaista bi bilo glupo da ne umem baš ništa da spremim, a ovaj biftek je zaista preukusan. Naravno, tu mi je uvek i mama koja mi za sve priskače u pomoć – kaže Slađa Alegro.