svet

maj 7, 2013 00:32

By

Moreno Debartoli, legendarni Malik iz „Oca na službenom putu“, danas šef kuhinje sarajevskog „Bristola“ – stiže na „Food Talk“!

Moreno_Debartoli
Još jedna ex-yu legenda potvrdila je svoj dolazak na „Food Talk 2013“ regionalnu konferenciju o hrani koja će se na Salašu 137. održati 14. juna ove godine. Reč je o Morenu Debartoliju, koji je široj javnosti poznat kao dečak Malik iz Kurturičinog filma „Otac na službenom putu“. Moreno Debartoli je danas šef kuhinje sarajevskog hotela Bristol a pre godinu dana je zvanično imenovan za ambasadora svetski poznatog čokoladnog branda „Barry Callebaut“ za jugoistočnu Evropu, s težištem na tržište Balkana. Od 2011. Moreno je glavni kuvar u Hotelu Bristol u Sarajevu, a svoju karijeru je započeo 1998. u Izraelu. Nakon stečenog iskustva u Velikoj Britaniji, Moreno se vratio u Tel Aviv na poziciju kuvara-šefa za peciva i catering. Od 2009. je vlasnik ugostiteljske kompanije u Rijeci (Hrvatska). Moreno se školovao na izraelskoj školi gastronomije i 2002. stekao diplomu Le Cordon Bleu akademije u Londonu kao kuhar za peciva. Konferencija će okupiti vodeće eksperte iz oblasti hrane i vina iz celog regiona: šefove kuhinja i vlasnike najboljih restorana u regionu; najbolje vinare u regionu; najbolje autore kulinarskih tv-emisija kao i najbolje gastro-blogere.
„Food talk 2013“ će se baviti i trenutno aktuelnim pitanja bezbednosti hrane, GMO hrane i drugim gorućim pitanjima iz ove oblasti.
Pored Olivera Mlakara, legendarnog voditelja emisije „Male tajne velikih majstora kuhinje“, dolazak na konferenciju potvrdio je i Vladimir Pištalo, dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine koji će govoriti o „Gastro-geografiji“. Učesnici konferencije imaće prilike da čuju i zagrebačkog kolumnistu Renea Bakalovića, koji je vodeći regionalni ekspert iz oblasti hrane i vina. Na kraju konferencije – Đorđe Balašević će pričati o „hrani u etici i poetici ravnice“.
Detalje i programu i učesnicima konferencije FOOD TALK možete pogledati OVDE.

Autor: Life Content