Antonio Ahel/ATAImages
Bez miksera, bez stresa – Cakin recept sa bundevom koji svaka domaćica mora da proba
Pevačica i “Zvezda Granda” Aleksandra Caka Ivanov, poznata po svom šarmu i snažnom glasu, pokazala je da pored pesme, ume da osvoji i – stomake svojih bližnjih! Ove jeseni, Caka je otkrila recept sa bundevom koji, kako kaže, u njenom domu uvek stvara osećaj topline, zajedništva i miris prave jesenje čarolije.
“Ovaj recept je toliko lak, a svaki put me vrati u detinjstvo. Nema lepšeg osećaja nego kada cela kuća zamiriše na pečenu bundevu,” iskreno kaže pevačica.

Za ovu slatku jesenju poslasticu, Aleksandra koristi samo nekoliko jednostavnih sastojaka – bundevu, med, cimet i prstohvat ljubavi. Sve zajedno peče dok ne porumeni i postane sočna iznutra, a hrskava spolja.
Njen recept sa bundevom oduševio je mnoge fanove, koji su odmah krenuli da isprobavaju njenu verziju ovog jednostavnog, ali mirisnog klasika.
Sastojci:
Bundeva – 1 kg
Šećer – 1 šolja
Orasi – 1 šoljica, iseckani
Pavlaka – 1 šolja, po želji
Suncokretovo ulje – 3 kašike

Alexey_Arz / Getty Images
Priprema:
Oljuštite bundevu i nasecite je na krupne komade. Poređajte je u nauljeni pleh i pospite obilno šećerom. Ostavite da odstoji oko sat vremena, dok ne pusti sok – to je, kaže Caka, “tajna zbog koje bundeva karamelizuje i postane mekana kao duša.”
Zatim pecite bundevu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 70–80 minuta. Povremeno okrenite komade i prelijte ih slatkim sokom koji se pojavi u plehu. Po želji dodajte još malo šećera ako volite slađe.
Kada je gotova, izvadite je iz rerne, pospite seckanim i mlevenim orasima i ostavite da se kratko ohladi. Poslužite je uz pavlaku, otkriva Aleksandra.
Rezultat? Neverovatna pečena bundeva za celu porodicu!
Jednostavno, toplo, domaće – baš kao što i sama Caka kaže:
“U novembru nema ništa lepše od mirisa bundeve koji ispuni kuću i srca onih koje volite.”