

Prija se povukla i sada pravi ukusnu hranu: Domaća pica u kojoj uživaju Filip i Aleksandar oduševiće sve
Aleksandra Prijović uživa u medijskoj pauzi otkako je saznala da je u drugom stanju. Vreme provodi sa suprugom Filipom i sinom Aleksandrom, te u krugu porodice željno iščekuju dolazak devojčice, a za to vreme obilaze znamenitosti i akva-parkove koji sve više oduševljavaju malenog Živojinovića. Par se trenutno nalazi u Americi, tačnije na Floridi, a Aleksandra nije jedna od onih trudnica koje po ceo dan leže, već je izuzetno aktivna iako je posle velikog broja koncerata i te kako zaslužila da odmori.
Aleksandra Prijović oduševila članove porodice domaćom picom
Pored toga što obilazi Amricku sa sinomi suprugom, Aleksandra obožava da provodi vreme u kuhinji gde priprema ukusnu hranu u kojoj svo troje zajedno uživaju. Sin Aleksandar obožava picu, a pevačica ne mora svaki put da odlazi do picerije i udovolji dečaku, već i sama zna da napravi picu koja je verujemo još ukusnija od onih u fast-food prodavnicama.

Printscreen Instagram
Donosimo vam recept za domaću picu kojoj ćemo, verujemo, uživati cela porodica.
*SASTOJCI ZA TESTO
- 500 g glatkog brašna (tip 400 ili 500)
- 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 300 ml tople vode
*SASTOJCI ZA SOS
- 200 ml pasiranog paradajza (pelat ili domaći sok od paradajza)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka (sitno iseckan ili izrendan)
- So, biber, origano, bosiljak (po ukusu)
Preliv (primer):
- 200 g rendane mocarele
- 100 g šunke ili kulena
- Pečurke, masline, paprika, luk – po želji

Printscreen Instagram
*PRIPREMA TESTA
U manjoj činiji pomešaTI toplo (ne vruće!) vodu, šećer i kvasac. Ostaviti 5–10 minuta da zapeni. U veću činiju staviti brašno i so. Dodati nadošli kvasac i maslinovo ulje. Zamesiti glatko testo (rukom ili mikserom sa nastavcima za testo). Po potrebi dodati još malo brašna ili vode. Pokriti testo krpom i ostaviti na toplom mestu oko 1 sat da naraste (da udvostručiti zapreminu).
*PRIPREMA SOSA
U manjoj šerpici zagrejati malo maslinovog ulja. Dodati beli luk i kratko propržiti. Dodati paradajz, začine i kuvati 10-ak minuta da se malo zgusne. Ohladiti pre mazanja na testo.
*SATAVLJANJE PICE
Rernu zagrejati na 250°C (što toplije, to bolje). Nadošlo testo podeliti na 2 dela i razvuci u krug ili pravougaonik. Staviti testo na pleh obložen papirom za pečenje. Namazati sos, pa poređati sir i ostale sastojke po izboru. Peći 10–15 minuta, dok ivice ne porumene, a sir se lepo istopi i dobije boju.