svet

novembar 15, 2010 14:47

By

Anđelina Džoli oduševljena mađarskim specijalitetima

Pored svih beneficija koje ima u Budimpešti, Anđelina najviše koristi usluge privatnog kuvara, a u Mađarskoj je otkrila njihove tradicionalne pogače. Od kako je zbog snimanja svog rediteljskog prvenca doputovala u Budimpeštu, ne postoji dnevna novina ili magazin, koji nisu napravili bar neki članak o Anđelini Džoli i njenom boravku u mađarskoj prestonici. Finansijski časopis “HVG” je čak opisao i kulinarski aspekt Anđelininog boravka u Mađarskoj, navodeći koja je lokalna jela probala, kao i da joj se za sada najviše dopala domaća pogača. Kuvar, koji je zadužen za ishranu glumičine ekipe, stiže na set već u pet ujutru kako bi sveže pripremljena hrana dočekala ekipu čim stignu na snimanje. Iako vodi računa o tome šta jede, te se pretežno zdravo hrani uz obilje povrća i voća, Džolijeva nije mogla da odoli mađarskom gulašu, a najviše se oduševila ukusom domaće pogače. Što se ostaka ekipe tiče, nisu preterano probirljivi, te im kuvar najčešće sprema pice i pastu, uz nezaobilazne lokalne slatkiše.

Izvor: „Blic“