Ćerka Zvezdana Slavnića Instagram
svet

мај 22, 2015 11:21

By

Baklava

baklava

Potrebno je:
½ kg tankih kora, 300 g mlevenih oraha, 300 g šećera, 100 g suvog grožđa, 600-800 g šećera za špinovanje.

Priprema:
– Ređajte kore u tepsiju, posipajući ih mešavinom oraha, šećera i suvog grožđa.
– Kad potrošite sve sastojke, stavite baklavu u rernu i pecite je na 200 stepeni C dok ne porumeni.
– Nakon toga je isecite na kvadrate ili trouglove.
– Potom u litar vode stavite 600-800 g šećera i jedan do dva limuna.
– Posle dvadesetak minuta kuvanja, ostavite preliv da se ohladi u frižideru, a zatim njime prelijte ohlađenu baklavu i odozgo pospite malo mlevenih oraha.
– Kolač možete služiti uz kriške limuna.

Ovaj ali i recepte za mnoge druge đakonije možete da pročitate ovde.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić