svet

мај 3, 2015 15:46

By

Beeramisu: Desert sa pivom

ThinkstockPhotos-beeramisu

Kremasto, slatko sa dodirom gorčine koja dolazi od piva. Mmmm! Ukoliko danas želite lak i brz desert, ne tražite dalje!

Beeramisu (za četiri mini šoljice)

Sastojci:

¼ šolje omekšanog maskarpone sira (uspešno ga može zameniti subotički „Krem maslac“), 3 kašike šećera u prahu, 3 kašike dobro umućene slatke pavlake, ½ šolje jakog crnog piva, 9 piškota, kakao za posipanje.

Uputsvo:

1.U činiji dobro izmeštati maskarpone sir i šećer dok se ne otopi. Mikserom umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, 2–3 minuta. Umućenu slatku pavlaku polako umešati u sir.

2. Sipati pivo u plitku činiju. Potopiti piškote u pivo. Ne treba da se umaču predugo inače će se raspasti.

3. Nagurati sloj piškota na dnu šolje. Ukoliko je potrebno mogu se i prepoloviti. Zahvatiti kašikom malo maskarponea i staviti na piškote. Posuti crnim kakao prahom. Ponavljati sve dok se šolja ne napuni do vrha.

4. Završite tako što ćete posuti kakao po površini. Beeramisu je najbolji kada se pre serviranja dobro ohladi u frižideru.

Ostale zanimljivosti i svete iz kuhinje potražite na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Lepota i zdravlje