svet

November 3, 2013 00:45

By

Bespomoćni suprug: Preko video poziva gledao napad na trudnu suprugu

Rejcel-Pul

Rejčel Pul (31) iz El Pasa u Teksasu, žena amerikog vojnika Džastina Pula angažovanog u jugoistočnoj Aziji, napadnuta je i izbodena nožem, dok je njen suprug ceo događaj bespomoćno pratio preko video-poziva. Nesrećna žena nalazi se u devetom mesecu trudnoće.  Žena je preživela, ali je zadobila teške povrede i izgubila oko. Život bebe nije ugrožen i za nedelju dana treba da dođe na svet.

Rejčel je nakon napada imala snage i prisebnosti da pozove policiju i hitnu pomoć, a prepoznala je i napadača, vojnika Korija Mosa (19) iz vojne baze Fort Blis. On je njenom suprugu dugovao novac za popravku kola koji je od njih pozajmio i slupao, tako da je odmah uhapšen. Mos je do kuće Pulovih došao kasnije popodne, navodno da bi sa Rejčel razgovarao o novcu koji duguje. Pošto je nije zatekao kod kuće, provalio je unutra i sakrio se čekajući da dođe. Kada je Rejčl stigla kući, aktivirala je video poziv sa suprugom. Potom je Mos izašao iz skorovišta i zaskočio je s leđa, ubadajući je sa nožem i udarajući je.

Pul je na Fejsbuku izrazio svoj gnev i očajanje zbog događaja kome je bio svedok, uz tvrdnju da je “obećao da će dati život” da bi njegova supruga i dete uživali u slobodi, “a ne obratno”. Narednog dana, izvestio je i o mučnom razgovoru sa suprugom, koja mu je iz bolnice saopštila da će ostati bez oka i pitala ga da li mu je to “neprihvatljivo”. Pul se vraća kući i verovatno do daljnjeg odustaje od dalekih misija.

Izvor: Telegraf

Foto: Facebook