svet

October 8, 2013 18:16

By

Boba Živojinović: Srbija je apsolutni favorit za osvajanje Dejvis kupa

126077_boba_f

Srbija je favorit u predstojećem finalu Dejvis kupa protiv Češke, poručio je danas počasni predsednik Teniskog saveza Srbije, Slobodan Živojinović.

Prema njegovom mišljenju, naši teniseri će imati prednost domaćeg terena.
“Ponovo smo u finalu, igraćemo od 15. do 17. novembra i Novak u poslednje vreme pruža sjajne partije, poput one prikazane u Pekingu. Takođe, tu su Janko i Ziki koji su u dobroj formi, pa stoga imamo veliku šansu da po drugi put osvojimo Dejvis kup”, naveo je Živojinović u izjavi Tanjugu.

Teniski savez, kako ističe, čini sve kako bi afirmisao tenis na globalnom nivou pomažući oko tridesetak juniora i juniorki.

“Međutim, u ovom sportu uvek može više, a ovaj teren u Slatini je dobar primer da u malom mestu može zajednički da se iznađu mogućnosti za stvaranje uslova kako bi se deca bavila sportom”, smatra Živojinović.

On je izrazio očekivanje da će ovakvih akcija biti još više. Upitan da li će biti promena u TŠ, počasni predsednik je rekao da promene kao takve nisu važne, ali da je najbitniji napredak ovog sporta jer su, kako naglašva, “svi tu zbog tenisa”.

Izvor: Tanjug
Foto: Beta/AP