Scandal

25 Decembra, 2020 22:00

Bojana Kostka – EKSTREMNI oblici NOKTIJU! Ko će biti trendseter na srpskoj ESTRADI?

Nokti dugački po nekoliko centimetara, dijamanti, cirkoni, lančići, kome ekstremni oblici noktiju koje kreira Bojana Kostka na srpskoj estradi najviše odgovaraju? Od pevačica koje obožavaju ekstravaganciju, poput Jelene Karleuše koja je poznate po jedinstvenom stajlingu, verovatno možemo očekivati da će nas iznenaditi ektremnim oblikom noktiju.

Nokti ukrašeni ručno izrađenim nakitom

Ekstremni oblici noktiju su vrsta umetnosti koja pomera granice realnog. Kako zbog svog futurističkog oblika i težine izvodjenja, tako i zbog dužine koja ide od 6 centimetara pa do neverovatnih 30!. Danas je Bojana autor 16 Ekstremnih formi, patentiranih od strane European Union Intellectual Property Office, ali koliko se zaista hrabrosti krije iza lansiranja ovako nesvakidašnjeg dizajna noktiju?

Prve reakcije javnosti bile su jako burne, ali, na žalost negativne. Ljudi su se pitali čemu takvi nokti služe, zapanjeni dužinom i vrhom nokta koji podseća na iglu. Bilo je i prostih komentara, čak i uvredljivih. Neki su me nazivali i vešticom, zbog gotskih simbola na mojim dizajnima kao i loga u obliku lobanje – rekla je Bojana Kostka.

Umetnici koji su usavršili ove oblike noktiju, na Master class-u sa gospođicom Bojanom, danas su veoma poštovani i priznati od strane kolega širom sveta. Na njenom instagram profilu mozemo videti mnogobrojne slike njenih radova koji ostavljaju bez daha već na prvi pogled.

Bogato ukrašeni ručno izradjenim nakitom, raznovrsnih boja, dugački, sa gotskim detaljima, sinhronizovani u savršenom skladu, svaki set je umetničko delo za sebe. Kada smo pitali Bojanu, koliko zaista treba vremena za izradu ovakvih oblika noktiju i odakle ideja, odgovor jeste da to zavisi od nivoa veštine samog Nail dizajnera, kao i od kompleksnosti predviđenog dizajna, te da ponekad čak treba i celi dan za samo jedan nokat.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kostka Bojana (@kostkabojana)

Ekstremni nokti – ekstremno vredni

Ne možemo a da se ne zapitamo, koliko bi takav jedan set noktiju koštao? Na žalost, od Bojane nismo mogli dobiti konkretan odgovor, obzirom da Bojana ne radi sa klijentima. Njeni radovi služe samo kao inspiracija dizajnerima širom sveta, kao i njenim studentima. Odgovor koji smo uspeli da dobijemo, jeste cena utrošenog materijala za set od 5 noktiju, nekada prelazi i neverovatnih 500 eura. Sada kada znate koliko je vremena i materijala potrebno, cenu možete pretpostaviti sami.

Bojana sve svoje ideje osmišljava sama. Smatra da svaki umetnik treba imati svoj potpis, nešto po čemu je prepoznatljiv i da baš iz tog razloga jeste poštovana među kolegama širom sveta.

Verujem da smo svi mi drugačiji na neki svoj, specifican način, samim tim, ta je želja zadovoljena. Možda sam ja, samo za nijansu ekstremnija, kao ličnost, tako da su moje kreacije, u stvari, moje pravo ja. Samo sam skupila hrabrosti da to pokažem i drugima – istakla je Bojana.

Osim edukacija za ekstremne oblike noktiju koje nudi, Kostka Bojana je takođe i osnovala svoj brend pod nazivom „Kostka Nail System” poznat po eksluzivnim pakovanjima i visokokvalitetnim proizvodima za izgradnju noktiju, rađenim po formulaciji Kostka Bojane.

Za kraj bi se zahvalili Bojani na divnim radovima i nadamo se da će se i Vama dopasti koliko i nama.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

FOTO: PROMO