Bolest Aleksandre Bursać Svet, tabloid
Svet

November 12, 2023 22:00

By

Posle porodične tragedije, zadesila je teška bolest: Poznata pevačica moli za pomoć

Bolest Aleksandre Bursać više nije tajna

Popularna pevačica Aleksandra Bursać koja se proslavila još takmičenjem u “Zvezdama Granda” ne krije od svoje publike da su joj lekari dijagnostikovali ozbiljan metabolički poremećaj, takozvanu insulinsku rezistenciju sa kojom se danas bori sve više ljudi.

Reč je o porastu nivoa insulina u krvi jer ćelije postaju otporne na njegovo dejstvo, pa insulin nije u stanju da obavlja svoju primarnu funkciju u organizmu, a to je regulacija nivoa glukoze u krvi. Ove ozbiljne bolesti mnogi godinama nisu ni svesni jer neke od simptome – povećana težina, visok pritisak, povećane masnoće u krvi, depresija, ima gotovo svaka osoba.

Bolest Aleksandre BursacSvet, tabloid

Rajko Ristić

Bolest Aleksandre Bursać je naterala da promeni način života

Aleksandra je bolest zaradila verovatno zbog neredovne ishrane, brze hrane, malo sna, a velikih napora, ukratko zbog načina života koji nameće njen posao. Bolest Aleksandre Bursać deli mnogo mladih osoba, sve više devojaka, ali estradnih zvezda danas ima isti problem, pa je pevačica preko društvenih mreža potražila pomoć svih koji se bore sa insulinskom rezistencijom.

“Devojke koje se bore sa insulinskom rezistencijom, javite mi se, pišite mi savete, koji endokrinolog vam je pomogao, lekovi, ishrana, ma sve… Podeliću i ja sa vama svoje iskustvo” – rekla je pevačica, a uskoro su počeli da pristižu i saveti.

Aleksandara priznaje da joj je hitno potrebna pomoć budući da se u poslednje vreme njeno stanje pogrošalo i da se nekontrolisano goji i loše oseća.

Bolest Aleksandre Bursać Svet, tabloid

Ata images

Aleksandra uprkos bolesti izgleda prelepo

Ova bolest od Aleksandre zahteva da strogo vodi računa o ishrani, a veoma su važni i fizička aktivnost i izbegavanje stresa. Ona je toga i sama svesna i u poslednje vreme i te brine o sebi i zdravlju. Jedino se na sceni i pred svojom publikom koja je obožava, ne štedi i daje sve od sebe. Sa druge strane u ljubavnim odnosima postala je oprezna otkako je pre par godina partner sa kojim je živela prevario sa poznatom starletom.  “Jako sam emotivna. Taj period mi je bio težak, ali nekako sam to prevazišla. Jako sam se razočarala i, valjda, od svog tog šoka u datom momentu sve me je prošlo. Ne mogu da kažem da ga nisam ni volela, ali zaista  me je to prošlo jako brzo. Kao da sam utrnula”, priznala je tada Aleksandra.

Popularna pevačica uvek je bila smerna i pristojna, ne prate je skandali, ali njene fanove veoma je rastužila teška porodična priča iz koje je Aleksandra uspela da izađe kao jaka i uspešna devojka.

“Sećam se kad su mami javili da je tata ranjen na ratištu, iako sam imala samo dve i po godine. Mamu je to baš potreslo… Tako mala, bila sam mami najveća podrška i najviše sam je tešila, jer su svi njeni sa Kosova i Metohije i nisu odmah bili sa nama, ali je kasnije došla baka. U Beogradu je živela tatina familija. Uz nas je bio i moj pokojni stric Milorad, koji mi je mnogo pomagao” – ispričala je jednom Aleksandra kojoj je majka celog života bila kao dobra vila.

Bolest Aleksandre Bursać Svet, tabloid

Ata images

Pročitajte: Aleksandru Bursać zavili u crno, opljačkali joj stan i oteli sve

Mama ju je usmerila na muziku i sa tri i po godine upisala u dečiji hor Kolibri, a uskoro je stigla i sestrica.

“Nakon što se majka preudala, dobila sam najveći i najbolji poklon na svetu, a to je moja sestra Milica, koja je mlađa od mene četiri godine. Nažalost, njen otac je preminuo, ali o tome ne bih da pričam jer je za sestru to teška tema. Posle nekoliko godina mama je upoznala Vladu, venčali su se i evo zajedno su već 25 godina. Ne volim da ga zovem očuhom, jer mi zvuči grubo. On nije Miličin i moj očuh, već naš roditelj. Vlada nas je odgajao” – priznala je Aleksandra koje će posle svih životnih izazova sigurno pobediti o ovaj zdravstveni problem, koji mnogi već smatraju bolešću 21. veka.

AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: ATA images