Braća Đoković
Svet

May 18, 2023 22:00

By

Odveo ga od mame: Isplivao traumatični momenat u odnosu Novaka i brata s kojim ne priča

Braća Đoković od malih nogu čuvaju jedan drugog

Novak Đoković trenutno igra Masters u Rimu, gde je stigao do četvrtfinala. U velikoj ispovesti za italijanske medije slavni teniser otkrio je nepoznate detalje iz života i karijere, pa se, pored ostalog, prisetio i traume koju je doživeo 1999. godine za vreme bombardovanja.

Pročitajte Novak Đoković otkrio kad će se penzionisati – A, evo u kakvom će raju živeti kad završi karijeru VIDEO

Braća Đoković

Ata images

U razgovoru za Korijere dela Sera Đoković je ispričao kako je njegova majka Dijana doživela stravičnu nezgodu u vreme snažnih detonacija u Beogradu.

Eksplozija me je probudila, zvuk slomljenog stakla. Moja majka je pala, udarila je glavom o radijator i onesvestila se. Otac je povikao: „Nole, tvoja braća!” Još nisam imao 12 godina, ali sam bio najstariji. Odveo sam Marka i Đorđa na ulicu, u našoj zgradi nije bilo skloništa, pa smo otrčali do tetkine zgrade – otkrio je Novak koji je svoju braću pazio kao “oči u glavi.

Ovo je čak bio i momenat koji je presudio u njihovom odnosu – postali su bliži…

Pročitajte Godine rata i siromaštva – U ovom skromnom doma su Srđan i Dijana sa tri sina živeli kao podstanari FOTO

Braća Đoković

Foto: Ata images

– Bilo je tri ujutru. Pao sam, ogrebao ruke i kolena. Video sam kako prolaze dva lovca, gađali su vojnu bolnicu, a eksplozija je bila petsto metara od nas. To je velika trauma, i danas se plašim iznenadnih zvukova, alarm me natera da skočim – priča Novak koji je vodio računa o braći kad se i sam plašio svega.

Podsetimo, najbolji teniser sveta prve godine života proveo je sa porodicom kao podstanar na Banjici. Roditelji su teškom mukom skupljali novac za njegove treninge, ali nisu odustajali od želje da sinu pruže maksimum, piše Hello!.

AUTOR: SVET

IZVOR: Hello!

FOTO: ATA images