

Brancin ”Pico di galo”
Potrebno je:
200 g fileta brancina, pola tortilje, 50 g paradajza, 10 g crvenog luka, 50 g paprike, sok lajma, korijander, so, biber, malo rukole, maslinovo ulje, halapenjo papričice (ako ne uspete da u prodavnicama nađete meksičke papričice, zamenite ih domaćim ljutim).
Priprema:
1. Najpre pripremite salsu, tako što ćete sitno iseckati paradajz, crveni luk i papriku, pa dodati sok lajma, sitno sečen korijander, biber i halapenjo papričice. Poželjno je da salsa pre služenja stoji bar sat, da bi povrće koje se u njoj nalazi pustilo sokove.
2. Filet brancina osušite, posolite i ispecite na gril-tiganju. Vodite računa o tome da se ne prepeče (dovoljno je 4-5 minuta sa svake strane).
3. Pre serviranja, tortilju isecite na komade željene veličine i opecite na tiganju (za to je dovoljan minut).
4. Slažite parče tortilje, malo salse, filet brancina, pa tortilju, salsu… Neko na tanjir stavi polovinu tortilje, preko nje salsu, a onda položi filete brancina.
Savet plus:
Kad god se peče riba, tiganj treba da bude dobro zagrejan. U tom slučaju, čim se riba spusti u njega, stvoriće se korica, koja će je čuvati od lepljenja za dno.
Više gurmanskih saveta i specijaliteta možete videti na portalu Lepota i zdravlje