

Cake pops
Potrebno je (za osnovu):
110 g putera, 170 g šećera, malo soli, kašičica ekstrakta vanile, 2 jajeta, 1 dl mleka, 110 g brašna, pola kašičice praška za pecivo, 1/4 kašičice sode bikarbone, 40 g kakaoa.
Priprema:
1. Umutiti puter i šećer, malo soli i ekstrakt vanile.
2. U smesu dodati jaja i izmiksati.
3. Zatim dodati mleko, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao.
4. Masu peći na 175 stepeni C oko 30 minuta.
Potrebno je (za krem):
1 dl slatke pavlake, 150 g čokolade.
Priprema:
1. Zagrejati slatku pavlaku, dodati čokoladu.
2. Izmešati dok masa ne postane ujednačena.
3. Ohladiti.
4. Ohlađeni biskvit izmrviti rukama i u njega umešati ohlađeni čokoladni krem.
5. Od smese napraviti kuglice i staviti ih u frižider kako bi se stvrdle.
6. Formirane kuglice umakati u čokoladnu glazuru i dekorisati po želji.
Deca ih obožavaju! Mnogo je jednostavnije napraviti cake pops nego što se čini. Samo hrabro!
Još slatkih poslastica i zanimljivih recepata pogledajte na portalu Lepota i zdravlje