Cecin recept za puževe svet novine svet portal
Svet

June 12, 2024 14:30

By

Ceca Ražnatović kod kuće sprema neobičan specijalitet: Ovo jelo se u restoranima papreno plaća RECEPT

Cecin recept za puževe kakav preferira rado

Ceca Ražnatović veliki je gurman te na njenom meniju mogu da se nađu neobični specijaliteti koji se u restoranima papreno naplaćuju. Jedno od njih svakako jesu puževi koji su za mnoge delikates dok neki ne mogu očima da ih vide. Cecin recept za puževe dosta je kompleksan ali ona ih jede samo ukoliko su – ovako spremljeni.

Cecin recept za puževe –  Pevačica je veliki fan ovog specijaliteta

Ona je jednom prilikom pokazala na Instagramu da da ih obožava pa je uz sliku stavila samo kratko “mljac.”

Cecin recept za puževe svet novine svet portal

Instagram

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno kako biste uspeli da napravite ovaj specijalitet. Tu ćete naći i recept za puževe sa belim lukom i puterom.

puževi – 20 komada, veliki
luk – 1 glavica
šargarepa – 1 komad
majčina dušica
lovorov list – 1 komad
beli luk – 1 čen

Još recepata poznatih pročitajte OVDE 

so
MASLAC SA BELIM LUKOM
maslac – 60 g
beli luk – 1/2 čena
peršun – 1 kašika, iseckani
luk – 1 glavica
so
Prokuvajte veliki lonac slane vode i sipajte dobro isprane puževe. Kuvajte 20 minuta, pa kuvane puževe izvadite rešetkastom kašikom. Koristeći štapić za ražnjiće ili dugačku iglu, uklonite mesnati deo puževa.

Guliver Getty Images

Crni luk i šargarepu sitno iseckati, zaliti sa 800 ml vode i prokuvati. Začinite solju, izgnječenim belim lukom, lovorovim listom i majčinom dušicom i dodajte očišćene puževe. Pustite da se kuva 15 minuta na laganoj vatri.

Cecin recept za puževe

U posebnoj posudi kuvajte prazne kućice puževa 10 minuta. Dok se puževi i kućice kuvaju, umutite maslac u penu. Dodajte 1/2 presovanog čena belog luka i sitno seckani luk i peršun, posolite i dobro promešajte.

Na dno kućica puževa stavite malo začinjenog maslaca, na vrh stavite meso od puža i ponovo prelijte maslacem. Punjene puževe poređati u pleh, dodati malo vode i peći u zagrejanoj rerni, tek toliko da se maslac istopi. Poslužite direktno iz pleha za pečenje.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images