Ćerka Laneta Gutovića svet portal svet
Svet

March 11, 2024 09:05

By

Lanetova ćerka kroz suze otkrila kako je i zbog koga ostala bez očevog nasledstva: U sve upletena žena kojoj je verovala

Ćerka Laneta Gutovića ostala bez očevog nasledstva

Legendarni glumac Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. u sedamdeset i petoj godini života. Iza sebe je ostavio brojne uloge po kojima ćemo ga pamtiti, ali i četvoro dece, ćerke Milicu i Nevenu iz prvog braka i sinove Janka i Spasoja iz drugog braka.

Ćerka Laneta Gutovića svet portal svet

Ata images

Najstarija ćerka Laneta Gutovića sada se putem svog Fejsbuk profila obratila javnosti sa pričom koja je potresla sve one koji su imali piliku da je čuju. Naime, Milica tvrdi da su ona i njena sestra Nevena, zbog navodnog lažnog zaveštanja njihovog oca lišene nasledstva. Glumčeva ćerka za sve optužuje medicinsku sestru sa VMA.

Ćerka Laneta Gutovića opisala očeve poslednje dane

Milica Gutović na početku obraćanja svojim pratiocima opisala je kako su izgledali poslednji dani njenog oca, a uz to je objavila i potresnu fotografiju.
– Dragi prijatelji i poštovaoci lika i dela mog oca Milana Gutovića, ja sam najstarija od njegove četvoro dece, Milica Gutović. Želim da sa vama podelim istinu vezanu za njegove poslednje dane koje je proveo na intenzivnoj nezi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u jeku epidemije kovida, avgusta 2021. godine, kada su posete bolnicama bile zvanično i strogo zabranjene. Evo šta se desilo te srede 18. avgusta, istog dana kada je moj tata prebačen na respirator – započela je svoj govor Milica.

Ćerka Laneta Gutovića svet portal svet

Facebook

– Za one koji ne znaju, sreda je inače dan kada VMA ne dozvoljava posete. Jednostavno, nema poseta u toj bolnici. Opšte je poznato da na odeljenju intenzivne nege, gde je moj tata ležao, leže teško bolesni i životno ugroženi pacijenti, kojima pristup imaju samo lekari i medicinsko osoblje.

Toga dana, posle očajničkog pokušaja da dođem do njega ili da ga dobijem na mobilni telefon, odlučila sam da pozovem direktno bolnicu. Sestra na intenzivnoj nezi, navodno zadužena da pazi na mog oca rekla mi je da bolnica ne dozvoljava posete zbog kovida i da je tata u tako teškom stanju da je za mene bolje da ga ne vidim, citiram je. Uz to je prokomentarisala da prvi put čuje da Milan ima ćerke.

Pročitajte Ovakvoj reakciji se niko nije nadao – Amidžićeva bivša se oglasila nakon što je Ognjen postao otac po drugi put

– Ubrzo nakon njegove smrti 25. avgusta 2021. godine, saznajem da je te iste srede 18. avgusta oko 17:30, ta ista sestra u sobu mog oca na intenzivnu negu uvela dva čoveka koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa mojim ocem i koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja. Treći svedok tog zaveštanja upravo je medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac je navodno svoje dve ćerke, Milicu i Nevenu, i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa, svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće.

Ćerka Laneta Gutovića svet portal svet

Ata images

– Zaveštanje je proglašeno, ali nije pravosnažno, jer smo se mi kao ćerke pobunile. Ovo je usmeno zaveštanje bez ikakvog potpisa, svedeno na prepričavanje i prisećanje dva navodna prijatelja i ono ostaje kao poslednji trag o mom ocu. Drugih svedoka nema jer je tata bio sam u sobi.

Želim da istaknem da je 16. avgusta sa tatinog telefona poslata ova potresna fotografija na kojoj se jasno vidi da je on pod kiseoničkom maskom, kacigom, jer on bez nje nije mogao samostalno da diše. Prilažem tu fotografiju.

Ćerka Laneta Gutovića svet portal svet

Facebook printscreen

Istoga dana, 18. avgusta, kada je navodno uzeto usmeno zaveštanje, tata je prebačen i na respirator, da bi 25. avgusta preminuo.
Medicinska sestra mojoj sestri Neveni i meni onemogućila je da poslednji put vidimo oca, a uvela je lažne svedoke, lažnog usmenog zaveštanja. Ovo je nečuvena zloupotreba službenog položaja jedne medicinske sestre u uglednoj zdravstvenoj ustanovi. Ja se nadam i očekujem da će se ugledna bolnica VMA ograditi od ovog nehumanog i nedopustivog ponašanja svoje medicinske sestre. A isto tako se nadam da se više nikom neće desiti ovakva manipulacija sa teškom intoksiciranim i nemoćnim pacijentom na samrti, u zdravstvenoj ustanovi, naravno. Sve ljude koji imaju slična iskustva pozivam da mi se jave. Dragocena su mi mišljenja i saveti lekara, pravnika i posebno novinara u narednim objavama priložiću dokaze kojima raspolažem. Molim vas da me pratite – ispričala je ćerka Laneta Gutovića.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, FACEBOOK