

Čupavci s višnjama – pripremite tradicionalni slatkiš na malo drugačiji način i uživajte u svakom zalogaju
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Pročitajte: Pileća salata s narom – vreme je da isprobate neobičnu kombinaciju sastojaka, te pripremite salatu za koju smo sigurni da će vam se dopasti!
Čupavci s višnjama – tradicionalni slatkiš na malo drugačiji način
Priprema: 50 min.
Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 3 jajeta
* 220 g šećera
* 1 vanil-šećer
* 150 ml ulja
* 150 ml mleka
* 100 g mekog brašna
* 200 g oštrog brašna
* 1 prašak za pecivo
* prstohvat soli
* 1 kašičica soka od limuna
* 200 g višanja bez koštica
* 200 g kokosa
Za preliv:
* 300 ml mleka
* 250 g čokolade
* 150 g putera
* 20 ml ekstrakta vanile
Priprema:
1. Žumanca odvojiti od belanaca i umutiti ih sa 100 g šećera i vanil- šećerom.
2. Postepeno sipati mleko i ulje neprekidno muteći mikserom.
3. Odvojeno sjediniti prašak za pecivo, prstohvat soli, meko i oštro brašno. U nekoliko navrata dodati u smesu od žumanaca muteći sve vreme mikserom.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati preostali šećer i sok od limuna neprekidno muteći dok se ne dobije čvrst šam.
5. U smesu od žumanaca dodati šam od belanaca i polako promešati varjačom.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za biskvit. Preko nje rasporediti višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
7. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga iseći na kocke.
8. Za pripremu preliva sjediniti mleko, čokoladu, puter i ekstrakt vanile, pa prokuvati da se sastojci rastope i sjedine.
9. Svaki kolač umočiti u čokoladnu smesu, a potom uvaljati u kokos.
Ovaj i mnoge druge proverene recepte pronaći ćete na sajtu www.bakinakujna.rs
Pročitajte i...
