Čupavci s višnjama
bakina kujna

June 26, 2022 12:00

By

Čupavci s višnjama – pripremite tradicionalni slatkiš na malo drugačiji način i uživajte u svakom zalogaju

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Pročitajte: Pileća salata s narom – vreme je da isprobate neobičnu kombinaciju sastojaka, te pripremite salatu za koju smo sigurni da će vam se dopasti!

Čupavci s višnjama

Čupavci s višnjama – tradicionalni slatkiš na malo drugačiji način

Priprema: 50 min.
Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 3 jajeta
* 220 g šećera
* 1 vanil-šećer
* 150 ml ulja
* 150 ml mleka
* 100 g mekog brašna
* 200 g oštrog brašna
* 1 prašak za pecivo
* prstohvat soli
* 1 kašičica soka od limuna
* 200 g višanja bez koštica
* 200 g kokosa

Za preliv:
* 300 ml mleka
* 250 g čokolade
* 150 g putera
* 20 ml ekstrakta vanile

Priprema:

1. Žumanca odvojiti od belanaca i umutiti ih sa 100 g šećera i vanil- šećerom.

2. Postepeno sipati mleko i ulje neprekidno muteći mikserom.

3. Odvojeno sjediniti prašak za pecivo, prstohvat soli, meko i oštro brašno. U nekoliko navrata dodati u smesu od žumanaca muteći sve vreme mikserom.

4. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati preostali šećer i sok od limuna neprekidno muteći dok se ne dobije čvrst šam.

5. U smesu od žumanaca dodati šam od belanaca i polako promešati varjačom.

6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za biskvit. Preko nje rasporediti višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

7. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga iseći na kocke.

8. Za pripremu preliva sjediniti mleko, čokoladu, puter i ekstrakt vanile, pa prokuvati da se sastojci rastope i sjedine.

9. Svaki kolač umočiti u čokoladnu smesu, a potom uvaljati u kokos.

Ovaj i mnoge druge proverene recepte pronaći ćete na sajtu www.bakinakujna.rs

FOTO: PROMO