
Daria Stanojević: Zagovornik sam zdravog načina života
Daria Stanojević rođena je 25.11.1985. godine. Odrasla je u Priboju gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Godine 2004. preselila se u Beograd, zbog studija, na Filološkom fakultetu, katedri za arapski jezik i književnost i nakon par godina postaje diplomirani filolog. Muzikom je počela da se bavi 2009. godine s prvim pojavljivanjem na festivalu pop muzike u Vrnjačkoj banji. 2010. godine pojavljivanjem na istoimenom festivalu sa pesmom „Bezimena“ osvaja 3. mesto i nagradu „Hit leta“ što joj daje motivaciju i podstrek da radi na svom debi albumu, koji je 2012. izašao u izdanju City records-a. Trenutno radi na promociji svoje nove pesme “Nema mi pomoći”. U sklopu naše rubrike „Restoranski vodič“ upitali smo pevačicu kako se snalazi u kuhinji, te i koja su njena omiljena jela i koliko voli da eksperimentiše sa raznim ukusima.
Umeš li da kuvaš?
– Ne mogu reći da sam odlična kuvarica, pošto, u suštini, znam da spremim ono što mi je najlakše, a to su razne vrste mesa sa sosevima ili pohovano…Tradicionalna jela ostavljam mami, koja to sprema fenomenalno, a i za to treba više vremena, pa retko kad mogu da odvojim vreme za to.
Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?
– Pa kao što sam rekla, mučenje mi je ako treba duže da se priprema, jer nisam često u mogućnosti da stojim dugo ispred šporeta. Ali palačinke sa zadovoljstvom spremam.
Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?
– Da, volim da eksperimentišem i probam nešto novo. Čest sam gost kineskih restorana, jer volim te njihove kombinacije slatko-slanih ukusa. Ono što mi je bilo jako interesantno, a i dopalo mi se, kada sam putovala u Siriju, oni većinu jela začine pistaćima. Šalila sam se tada, samo što još ne stavljaju pistaće u supu.
Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom?
– Ja sam baš zagovornik zdravog života i trudim se redovno da treniram, a pošto volim i dosta da jedem, treninzima nadomestim to uživanje u hrani koje utiče na liniju, naravno.
Koje je njeno omiljeno jelo iz detinjstva, kao i koji je recept podelila sa našim čitaocima, te i u koji restoran najradije svraća možete pogledati OVDE.
Autor: Bobana Živanović, Life Content
Foto: Promo