scandal

June 6, 2019 16:30

By

DEA ĐURĐEVIĆ PONOVO OPERISANA! Zahvat je bio VEOMA KOMPLIKOVAN, čekaju se rezultati


Voditeljka Dea Đurđević uspešno vodi borbu za zdravlje koju je počela još sedmog februara, kada ju je udario autobus i otkinuo joj ruku.

Nakon što joj je tada stanje stabilizovano, bilo je izvesno da je čeka još operacija, a jedna od zahtevnijih izvedena je pre nekoliko dana u strogoj tajnosti kada su mediji u pitanju.

Kako saznaje Blic, operacija je bila zahtevna i trajala je nekoliko sati, a prema poslednjim prognozama, trebalo bi da je prošla dobro. Ishod će se znati tek kada prođe neko vreme.

Zahvat je predvodi profesor doktor Marko Bumbaširević, koji je nadaleko poznat po svojoj uspešnosti kada su ovakvi slučajevi u pitanju.

– Veliki hirurški tim koji čine nekoliko mikrohirurga, neurohirurga i ortopeda izvršili su veoma složenu operaciju. Oni su nerve iz Deinih nogu morali da presade u povređenu ruku kako bi u potpunosti uspeli da vrate pokretljivost ruke – kaže izvor Blica upućen u zdravstveno stanje voditeljke i objašnjava da su ishodi ovakvih postupaka često neizvesni:

– Niko unapred nije mogao da zna da li će se nervi primiti u potpunosti, odnosno da li će profunkcionisati u ruci kao što su radili u donjim ekstremitetima. Međutim, prema procenama lekara, ne bi trebalo da bude problema. Oni veruju da će sve proći bez većih komplikacija.

Kako saznaju, Deu sada čeka dug oporavak u kojem je potrebno da bude potpuno posvećena tome kako se kreće.

– Dea ponovo mora da uči da hoda i pomera ruku, jer je usled operacija gde su nervi presađeni to neizbežan sled okolnosti. Kako je u više navrata pokazala da je hrabra i uporna, svi su sigurni da će imati snage i za ovo. Njena želja i volja za kvalitetnijim životom je vodi kroz sve bitke koje je vodila do sada i njen optimizam je jako bitan za doktore koji vode ovaj slučaj – otkriva izvor Blica.

Dea je za “Blic” kratko prokomentarisala novu operaciju:

– Čitav tok lečenja protiče onako kako tim hirurga misli da treba da se odvija. I dalje sam u bolnici, a moje zdravstveno stanje je dobro. Sledi period rehabilitacije i oporavka.

Upravo zbog intervencije, ona se nije pojavila u emisiji Ognjena Amidžića, gde je bila najavljena u utorak uveče. Kako je voditelj rekao, gostovanje je otkazano zbog Deinog zdravstvenog stanja.

https://svet-scandal.rs/vesti/dea-durdevic-krivicno-goni-vozaca-autobusa-voditeljka-saslusana-pred-sudom-otkriveni-nepoznati-detalji-nesrece/

AUTOR: scandal!

FOTO: printscreen