Dom Lee Kiš svet portal svet
Svet

March 12, 2024 17:03

By

Zavirite u vilu Lee Kiš, koja oslikava duh starog Beograda: Prepuna je slika, knjiga i vrednih starina (foto)

Dom Lee Kiš miriše na neka prošla vremena

Voditeljka Lea Kiš se pre tri decenije, nakon udaje za prof. dr Momčila Jokića, doselila na Voždovac, ali sada oseća kao da je čitav život baš tu provela. Dvospratnica obložena kamenom okružena je zelenilom i baštenskim cvećem postala je dom Lee Kiš i njene porodice.

Dom Lee Kiš svet portal svet

Rajko Ristić

Na prvom nivou je kuhinja, a na spratu veliki dnevni boravak i spavaće sobe. Oba sprata imaju izlaz na dvorište. Za sve neobične detalje u kući, kao i interesantno ofarbane zidove, odgovoran je Lein muž, koji redovno prati trendove u arhitekturi i dizajnu, dok ona preferira antikvitete i starinski nameštaj.

Pročitajte Ovako pripremljen hleb može se jesti kao samostalan obrok – Dragana Mićalović ga pravi bolje od svih

Ipak, tokom dugogodišnjeg braka uspeli su da usklade stilove. Lea je iz roditeljske kuće u Pančevu donela razne vredne starine koje su tada momačkoj kući njenog supruga udahnule šmek prošlih vremena i gospodstva starog Beograda.

Dom Lee Kiš svet portal svet

Rajko Ristić

Lea i Momčilo često menjaju boju zidova i enterijer, ali sada se najviše pita njihova ćerka Sara. Ona ima svoj stan, ali većinu vremena provodi u roditeljskoj kući. Omiljeni deo kuće svima je prostrana dnevna soba, gde provode najviše vremena, a tu su i biblioteka, klavir, uspomene sa raznih putovanja, kao i mnogobrojna umetnička dela koja krase zidove.

Dom Lee Kiš svet portal svet

Rajko Ristić

Kuća na Voždovcu od 150 kvadrata nije jedino što poseduju voditeljka i njen muž. Kada požele da pobegnu iz grada, utočište nađu u vili sa bazenom na Avali, a imaju i kuću u Herceg Novom, gde uz more provode vrele letnje dane.

Pročitajte Dom Lee Kiš je i ova luksuzna vila sa bazenom

Moderno opremljena kuhinja inspiriše Leu da priprema zdrave obroke za muža i ćerku i to je samo njena teritorija. Voli da porodici ispunjava gastronomske želje i sa radošću kuva svaki dan.

Dom Lee Kiš svet portal svet

Rajko Ristić

Klavir sada uglavnom svira Sara, ali nekada je i Lea često volela da se opusti uz muziku. Trenutke relaksacije porodica provodi i uz biblioteku, koja broji više od 1.000 knjiga.

Lea stalno ističe da je kućni tip, a od kada imaju psa Kikija i na putovanja idu ređe. Voditeljka najviše voli da provodi vreme u društvu supruga i pudlice uz televizor i čašu vina.

Dom Lee Kiš svet portal svet

Rajko Ristić

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ