Dom Milomira Marićasvet portal svet
Svet

January 30, 2024 13:15

By

Zavirite u stan Milomira Marića u kome živi kao podstanar kod supruge Vesne (foto)

Dom Milomira Marića je spoj umetnosti i topline

Vesna Radusinović i Milomir Marić zajedno su preko dvadeset pet godina, koje provode u ljubavi, u svojoj oazi u centru Beogradu, gde se nalazi njihov raskošni stan. Dom Milomira Marića i Vesne Radusinović uređen je baš po njihovom ukusu i pun je topline, koja se ogleda u raznim detaljima koji krase njihov salonac.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luisa Viton (@vesnaradusinovicofficial)


Posmatrajući fotografije koje je spisateljica objavila na društvenim mrežama, stiče se utisak da je puno truda uložila kako bi joj dom bio u potpunosti po volji, te je svaki kutak uredila prema svojim željama i ukusu. U prostranom stanu u atraktivnom delu grada Vesna i Milomir provode većinu vremena i bilo im je važno da prostor oko njih odgovara njihovom stilu, te je vrlo prepoznatljivo da njih dvoje baš tu žive.

Pročitajte U domu Milomira i Vesne vlada praznična euforija – Nisu iskopirali jelku Bekvalčeve, uradili su nešto bolje 

Takođe, oni su zajedničkim snagama uredili enterijer, ali se ipak donekle čini da je prelepa Vesna vodila glavnu reč, sudeći po veličanstvenim buketima cveća koji se nalaze na stolovima i oplemenjuju atmosferu. Prilikom nekih važnijih praznika spisateljica se trudi da dodatno dekoriše svoj već uređen dom i to zabeleži fotografijom koju podeli na društvenim mrežama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luisa Viton (@vesnaradusinovicofficial)

Osim nameštaja od punog drveta, brojih antikviteta i figura, jedan detalj je izuzetno specijalan u domu Vesne i Milomir. U pitanju je slika Koste Bunševca, na kojoj su naslikani Vesna i njen sin Vedran u detinjstvu.

Takođe, sudeći po tome da su se oboje ostvarili u karijerama koje podrazumevaju pisanje, dom Vesne Radusinović i Milomira Marića obiluje mnoštvom knjiga, koje prave “ozbiljne probleme” među njima.

Dom Milomira Marića prepun je knjiga

Malo ko zna da Milomira Marić poseduje jednu od najvećih privatnih biblioteka, koja sadrži veoma stare i retke knjige. Marić je neko ko važi za pravog zaljubljenika u umetnost. Toga je u nekoliko situacija i pomalo koštalo, ali od ljubavi prema knjigama ne odustaje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luisa Viton (@vesnaradusinovicofficial)

– Moja žena se žali da za nju i sina u tom stanu gde su knjige i slike za njih nema mesta. I ja živim kao podstanar kod svoje supruge. Obećavam da ću te knjige raskloniti. Već sam uredio podrum za te knjige. Moja žena nema razloga da bude ljubomorna na druge žene, već samo na knjige. Kad vidi kako nešto čitam kao da me je uhvatila sa nekom lepom ženom. Rešio sam da čitam stare knjige. Ne čitam knjige koja nije barem stara 200-300 godina – rekao je Marić u intervjuu za Sputnjik.

Pročitajte Neprepoznatljiva – Marićeva supruga napravila potpunu promenu izgleda, pa se pokajala

Dok je radio u Dugi, pratio je tad Marić je imao priliku da poseti dom Umberta Eka i ostao je očaran njegovom bibliotekom mnogobrojnih, retkih knjiga i rukopisa, koja mu bila model za njegovu.

– Krenuli smo na nekom traktoru, zajedno sa žeteocima, iz San Marina. Umberto je živeo u selu Monte Čerinjone, u nekoj bivšoj kasarni gde je on smestio te svoje knjige. Imao je fantastičnu biblioteku odgovorio je ushićeno za Svet.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luisa Viton (@vesnaradusinovicofficial)

– Ja sam želeo da, otprilike, imam takvu biblioteku, kao on. Trebalo mi je nekoliko decenija da to i ostvarim. Morao sam da se, zajedno sa svojim ukućanima, preselim iz jednog stana u drugi, jer više nije bilo mesta i za knjige, i za nas. Moje žene su uvek bile ljubomorne na te knjige, nikad jedne na druge – zaključio je Marić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luisa Viton (@vesnaradusinovicofficial)

AUTOR: SVET

FOTO: PRIVATNA ARHIVA, INSTAGRAM