Uz ovu domaću paštetu zaboravićete na industrijske: Priprema se za 10 minuta, zdrava je a preukusna (RECEPT)
Domaća pašteta priprema se brzo i lako, a savršenog je ukusa
Doručak ili večera je obično doba dana kada svi posegnemo za nekim namazom, a nertko to bude pašteta. Iako ukusna poznato je da se ona pravi od ne baš najkvalitetnijig sastojaka, zato je tu domaća pašteta kao zamena.
Ova pašteta priprema se brzo i lako, a ukus joj je jednako dobar, ako ne i bolji od one industrijske. Pravi se od zdravih, ali ne tako skupih sastojaka.
Domaća pašteta od pileće džigerice
Sastojci:
* 400 g pileće džigerice
* 1 glavica crnog luka
* 1 jabuka
* 1 ravna kašičica soli
* 70 g putera
* 2 kašike maslinovog ulja
* 100 ml belog vina
* prstohvat šećera
* 60 ml pavlake za kuvanje
* malo bibera
* 1 kašičica senfa
* 1/2 kašičice dimljene mlevene paprike
Priprema:
1. Pileću džigericu očistiti od žilica i iseći na manje komade, jabuku oguliti, očistiti i iseći na kockice, crni luk sitno iseckati.
2. U šerpi na rastopljenom ulju i puteru propržiti crni luk i jabuku. Posoliti i pržiti neprekidno mešajući oko 5 minuta.
3. Dodati pileću džigericu, te nadalje dinstati na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Sipati belo vino, dodati šećer i dinstati dok vino ne uvri. Izmaći s ringle,
pa dodati pavlaku za kuvanje, mlevenu papriku i senf, te promešati.
5. Sastojke preručiti u blender i izmiksati. Paštetu preručiti u staklenu
teglicu i ostaviti da se ohladi.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakinakujna.