Domaća pašteta svet portal svet
Svet

September 25, 2024 11:48

By

Uz ovu domaću paštetu zaboravićete na industrijske: Priprema se za 10 minuta, zdrava je a preukusna (RECEPT)

Domaća pašteta priprema se brzo i lako, a savršenog je ukusa

Doručak ili večera je obično doba dana kada svi posegnemo za nekim namazom, a nertko to bude pašteta. Iako ukusna poznato je da se ona pravi od ne baš najkvalitetnijig sastojaka, zato je tu domaća pašteta kao zamena.

Domaća pašteta svet portal svet

Pexels

Ova pašteta priprema se brzo i lako, a ukus joj je jednako dobar, ako ne i bolji od one industrijske. Pravi se od zdravih, ali ne tako skupih sastojaka.

Domaća pašteta od pileće džigerice

Sastojci:
* 400 g pileće džigerice
* 1 glavica crnog luka
* 1 jabuka
* 1 ravna kašičica soli
* 70 g putera
* 2 kašike maslinovog ulja
* 100 ml belog vina
* prstohvat šećera
* 60 ml pavlake za kuvanje
* malo bibera

* 1 kašičica senfa
* 1/2 kašičice dimljene mlevene paprike

Domaća pašteta svet portal svet

Ženja Aćimović

Priprema:
1. Pileću džigericu očistiti od žilica i iseći na manje komade, jabuku oguliti, očistiti i iseći na kockice, crni luk sitno iseckati.
2. U šerpi na rastopljenom ulju i puteru propržiti crni luk i jabuku. Posoliti i pržiti neprekidno mešajući oko 5 minuta.
3. Dodati pileću džigericu, te nadalje dinstati na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Sipati belo vino, dodati šećer i dinstati dok vino ne uvri. Izmaći s ringle,
pa dodati pavlaku za kuvanje, mlevenu papriku i senf, te promešati.
5. Sastojke preručiti u blender i izmiksati. Paštetu preručiti u staklenu
teglicu i ostaviti da se ohladi.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakinakujna.

 

AUTOR: SVET

IZVOR: BAKINA KUJNA

FOTO: ŽENJA AĆIMOVIĆ, PEXELS