

Mnogi se pitaju da li mu je Karleuša ovo spremala? Omiljeni kolač Duška Tošića pravi je izbor za celu porodicu
Bivši fudbarel Duško Tošić danas uživa u luksuznom životu, ali ne zaboravlja Orlovat, selo pored Zrenjanina i kuhinju majke Nikolete koja je za njega spremala najukusniju hranu kad god je poseti. Majka Duška Tošića sa još većom ljubavlju sprema štrudle jer u njen dom, u koji je nekada dolazila i bivša snaja Jelena Karleuša, dolaze i unuke Atina i Nika.
Duško Tošić obožava čokoladni rolat koji za njega sprema majka Nikoleta
Donosimo vam recept ove poslastice koja će lepo zamirisati u vašem domu, a članovi porodice će je pojesti u jednom zalogaju.

Getty Images/Lena_Zajchikova
*SASTOJCI
Za biskvit:
-
5 jaja
-
5 kašika šećera
-
4 kašike brašna
-
1 kašika kakaa
-
1 kašičica praška za pecivo
-
Prstohvat soli
-
Vanilin šećer (po želji)
Za fil:
-
200 g čokolade za kuvanje
-
200 ml slatke pavlake
-
50 g maslaca (opciono, za kremastiju strukturu)
Za dekoraciju:
-
Šećer u prahu
-
Rendana čokolada
-
Šlag ili glazura

Getty Images/NataliPopova
*PRIPREMA
Umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. U drugoj posudi penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, pa polako umešaj sneg od belanaca špatulom. Smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje (dimenzije otprilike 30×40 cm). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Izvaditi biskvit, izvrnuti na čistu kuhinjsku krpu, skinuti papir i uviti u rolat dok je još topao.
Za fil:
Ugrejati slatku pavlaku do tačke ključanja (ali ne kuvajte). Skloniti sa vatre, ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati dok se potpuno ne istopi. Po želji dodati maslac za dodatnu glatkoću i sjaj. Ohladiti fil i staviti u frižider da se stegne (oko 30–60 minuta), zatim kratko umutiti da postane penastiji.
Slaganje:
Odmotati biskvit pažljivo. Namazati čokoladni fil ravnomerno. Ponovo uviti rolat i ostaviti da se stegne u frižideru (barem 1 sat).
Dekoracija:
Posuti šećer u prahu ili preliti čokoladnom glazurom. Ukrasiti šlagom, lešnicima ili voćem po želji.