svet

December 28, 2014 21:30

By

Eh, da su samo znali: Rekli su “ne” ovim ulogama, a filmovi su postali veliki hitovi

AwqsWJGD3P9YJKpOQ48DcXptyEy

Američki tabloidi preneli su spisak uloga koje su slavni glumci odbili tokom svoje karijere, poput Ala Paćina, Breda Pita, Klinta Istvuda i Šona Konerija.

Čuveni “kum” Al Paćino je odbio ulogu koju je dobio Ričard Gir u filmu “Zgodna žena”, kao i ulogu Teda Kramera, koja je pripala Dastinu Hofmanu u filmu “Kramer protiv Kramera” iz 1979. godine s Meril Strip. Film je inače bio nagrađen sa pet Oskara.

Najpoznatiji Džejms Bond, Šon Koneri, odbio je ulogu u filmu “Afera Tomasa Krauna”, uz ocenu da je ta uloga slična agentu 007. Koneri nije hteo da igra ni čarobnjaka Gandalfa u trilogiji “Gospodara Prstenova”, kao ni Sajmona Grubera u trećem delu “Umri muški”.

Poznati “Prljavi inspektor Hari” Klint Istvud odbio je da bude Supermen, ali i ulogu kapetana Vilarda u antologijskom filmu “Apokalipsa” Frensisa Forda Kopole.

“Taksista” Robert de Niro nije želeo da bude Hrist u filmu “Poslednje Hristovo iskušenje”, kao ni Bil Bučer u “Bandama Njujorka” i Džek Kostelo u “Dvostrukoj igri” Martina Skorsezea, reditelja koji je svojevremeno otkrio talenat mladog De Nira. Harison Ford je sa svoje strane odbio da igra u “Šindlerovoj listi” Stivena Spilberga, dok Vil Smit nije želeo da bude Neo u “Matriksu”, kao ni Đango u špageti vesternu Kventina Tarantina “Đangova osveta”.

I Mel Gibson je imao propuste jer nije bio Maksimus u “Gladijatoru” Ridlija Skota, kao ni Džim Gerison, tužilac u slučaju povodom atentata na predsednika SAD Džona Kenedija u filmu “JFK”. Ulogu je dobio Kevin Kostner. Mogao je i da glumi umesto Aleka Boldvina u “Dvostrukoj igri” ili da bude Majkl Bin u “Terminatoru”. Ipak, rekao je ne.

Mišel Fajfer nije postala fatalna žena u “Niskim strastima” koju je prihvatila Šeron Stoun, kao ni agent FBI (Džodi Foster) u filmu “Kad jaganjci utihnu”.

Bred Pit je mogao da bude Neo u “Matriksu” a Skorseze mu je ponudio ulogu u “Dvostrukoj igri”, koja je pripala Metu Dejmonu.

Izvor: Blic