Pesma Teya Dore Lila Ramonda prepevana svet novine svet portal
Svet

May 8, 2024 14:30

By

Za finale Evrovizije u Hrvatskoj pripremaju nešto posebno, a Teya Dora dobila podršku veću od svih

Eurosong 2024. godine spojio Srbe, Hrvate i Slovence

Eurosong 2024. godine održava se u švedskom gradu Malmeu, a u finalnoj večeri Evrovizije naći će se predstavnici Srbije, Hrvatske i Slovenije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Contest (@eurovision)


Zbog toga su posle prve polufinalne večeri počele šale na tu temu, pa smo mogli da pročitamo komentare tipa “ponovo imamo kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca”.

Pročitajte Nije lako nastaviti dalje kada izgubite, Igor Jurić priznao da je kraj – Želim iz toga da izađem

Teya Dora, predstavnica Srbije, oduševila je publiku svojom pesmom “Ramonda”, a ona, kao i hrvatski predstavnik Baby Lasagna važe za favorite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Baby Lasagna (@the_baby_lasagna_)


U finale “Evrovizije 2024” iz prvog polufinala plasirali su se: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg.

Eurosong 2024. godine za Hrvate je poseban

Srpska predstavnica Teya Dora dobila je ogromnu podršku od svog naroda, a javno su je putem društvenih mreža podržale brojne poznate ličnosti među kojima su Anastasija Ražnatović, Ana Sević, Kija Kockar

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Contest (@eurovision)

Da će im Baby Lasagna za 20. rođendan pokloniti pobedu na Evrosongu nadaju se članovi hrvatske udruženja obožavalaca ove popularne manifestacije među čijim članovima ima i ljudi iz Poljske, Španije i Nemačke, prenosi večrnji.hr.

Članovi su i suosnivači OGAE International, organizacije koja se sastoji od 42 kluba obožavalaca Eurosonga s celog kontinenta, pa i šire, a upravo ona priređuje i poznato predevrovizijsko takmičenje na kojoj pesme boduju zagriženi fanovi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Contest (@eurovision)

Onaj koga grupa od gotovo 6000 članova smesti na prvo mesto najčešće bude i pobednik Eurosonga, a ovoga puta titula je pripala upravo hrvatskom predstavniku i njegovu hitu “Rim Tim Tagi Dim”.

Ovo je jedan od razloga zbog koga grad Zagreb prvi put organizuje javno gledanje finala Eurosonga koje će se održati u subotu, 11. maja, s početkom od 20:00 sati na Evropskom trgu.

 

 

 

AUTOR: SVET

IZVOR: večernji.hr

FOTO: GETTY IMAGES, INSTAGRAM