svet

March 10, 2015 18:34

By

Evo jedne vrh aplikacije: Sve što snimate emitujte istog momenta na Tviteru!

450746069
Zahvaljujući blagodetima brzog interneta, korisnici i razvojni timovi (developeri) konstantno pronalaze nove načine kako da ga iskoriste u najvećoj mogućoj meri. Tako je proteklih dana osvanuo još jedan video-striming servis i vrlo brzo postao viralan.

Meerkat App je platforma koja omogućava korisnicima prenos video sadržaja uživo – preko društvene mreže Tviter. To znači da samo jednim klikom korisnici mogu da pošalju video link svojim pratiocima, koji mogu da se uključe u prenos i da komentarišu – a svi komentari ostaju na toj društvenoj mreži u obliku odgovora. Projekat je u eksperimentalnoj verziji 0.1, a za svega nekoliko dana prikupio na hiljade korisnika (u tri dana je prema podacima WSJ aplikaciju koristilo 15 hiljada ljudi).

Jedan od tvoraca aplikacije, Ben Rubin, najavio je da će zbog iznenadne popularnosti aplikacije ceo tim od deset ljudi raditi na njemu, umesto na glavnoj aplikaciji Air.

Aplikaciju je moguće preuzeti na ovom linku, a zasad je dostupna samo za iOS platformu. Posle preuzimanja aplikacije, dovoljno je da upišete svoje Tviter podatke i počnete sa zabavom – ali valja imati na umu da će se linkovi na strimu automatski slati na tu društvenu mrežu.

Koliku je popularnost počeo da uživa ovaj eksperimentalni projekat svedoči i činjenica da je Tviter najavio kupovinu konkurentskog servisa Periscope, i to za stotinjak miliona dolara.

merkat

IZVOR: tportal.hr

FOTO: guliver/thinkstock, promo