svet

October 29, 2016 09:08

By

Evo kako je Rambo Amadeus hteo da zeza narodnjake, pa smislio turbo folk! (video)

rambo-amadeus

Novosađani su nedavno imali priliku da u Studiju M učestvuju u radionici pod nazivom “Muzika i kongruentnost izraza”, koju je vodio poznati muzičar i autor Rambo Amadeus.

Tokom sat vremena, koliko je trajala radionica, Antonije Pušić često je mamio osmehe ljudima svojim ironičnim pričama o umetnosti i umetnicima.

Govorio je da je “muzika dosadna, predvidiva i nema u njoj ništa”.

Mene zanima neka ozbiljnija težnja, da ono što čovek proizvodi bude njegova autoterapija, da se oseća bolje“, piše portal mojnovisad.com.

Antonije Pušić je govorio i o svom prvom albumu, koji je posvetio narodnjacima.

“Da skrenem pažnju na sebe sprdao sam se sa narodnjacima i napravio radionicu kako bi trebalo da zvuče. Nazvao sam to turbo-folkom, misleći da će biti zgroženi. Međutim, nikada ne možete potceniti auditorijum. Tada sam shvatio da je u primitivnim društvima ironija, kao način izražavanja, štetna, jer je shvataju ozbiljno”, rekao je Rambo, prenosi mondo.rs.

Po Vikipediji, termin turbo-folk u upotrebu je uveo muzičar Antonije Pušić, poznat pod svojim scenskim imenom Rambo Amadeus. Kako on sam definiše : Turbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih ukusa i mirisa vezanih u jednu zvučnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najšire ukuse, najniže strasti.

Podsetite se pesme iz 1988. godine “O tugo jesenja”

AUTOR: svet.rs

IZVOR: mondo.rs

FOTO: hello