svet

April 24, 2019 14:57

By

Evo šta Dule Savić misli o izjavi snajke Mirke – da njena ćerka “mora da zna da je žensko, da zaćuti kada treba”, jer “onda dobije šta god hoće”


Mirka Vasiljević (28) svojom izjavom o vaspitanju svoje ćerke Adrijane izazvala je polemiku na društvenim mrežama, a radi se o sledećim rečima:

“Mora da zna da je žensko, a to podrazumeva da zna da zaćuti kada treba, jer mi treba mudro da naučimo da ćutimo, jer onda može da opstane i brak, onda možete da dobijete šta god hoćete, ali malo da sačekate. S druge strane, da kao žensko bude dama, da se ne ponaša onako kako dami ne priliči. Da, jednostavno, bude pravična kroz život i da bude srećna”, rekla je Mirka.

Usledili su brojni komentari u kojima ljudi navode sledeće: da “priroda nikako nije postavila ženu kao biće koje ćuti i podmuklo procenjuje kada treba da iznese svoje mišljenje”, niti “kao biće koje je podređeno”, da je ovaj put trebalo samu sebe da posluša i da prećuti, “muško sam i iskreno me sramota ove izjave… Svoju ćerku tako ne vaspitavam!”, i brojni drugi.

Svakako, ima i onih koji dele Mirkin stav i smatraju da to baš tako treba da bude.

Dule Savić, Mirkin svekar, i otac njenog supruga Vujadina Savića na pitanje da li može da prokomentariše izjavu svoje snajke o vaspitanju ćerke, dao je kratak odgovor.

“Neću, gde ću ja snajku da komentarišem u novinama, nije lepo…”, počeo je Dule,

Kada su mu citirali njene reči on je rekao:

“Pa šta je tu loše?”

Na pitanje da li se slaže sa Mirkinim mišljenjem, da žensko “mora da zna da je žensko, a to podrazumeva da mora da zaćuti kada treba jer onda može da opstane brak”, Savić je rekao:

“Ja samo mogu da kažem da Mirka bolje zna od mene kako treba sa ćerkom, jer sam ja gajio sina”, rekao je on, a piše Telegraf.rs.

Na pitanje da li kod njih u porodici važi to pravilo – da žensko mora da zna da je žensko i da treba da prećuti kada treba i tako dobije šta god hoće, te da li takav odnos ima sa suprugom, odgovorio je sledeće:

“Ne, to nema veze, supruga nije dete! To je samo moj komentar – da Mirka bolje zna kako treba sa ćerkom nego ja, jer sam ja gajio sina”, ponovio je, bez komentara na to kakav je njegov stav prema ženama.

https://svet-scandal.rs/vesti/skandalozna-izjava-mirke-vasiljevic-moja-cerka-mora-da-zna-da-je-zensko-a-to-podrazumeva-da-mora-da-zacuti-kada-treba-jer-onda-moze-da-opstane-brak

AUTOR: svet

FOTO: svet