svet

мај 25, 2015 11:02

By

Filet lososa s terijaki sosom

losos

Potrebno je (za jednu osobu):

220 g fileta lososa, 70 g pirinča, 0,03 l terijaki sosa, kriška limuna, rukola i čeri paradajz za dekoraciju, so i biber.

Priprema:

1. Najpre skuvajte pirinač u slanoj, kipućoj vodi, a potom ga dobro procedite i formirajte u željeni oblik na tanjiru (pirinčem možete napuniti šoljice za kafu koje ćete prevrnuti na tanjir i tako dobiti manje oble porcije).

2. Nakon toga izgrilujte losos na gril tiganju, vodeći računa o tome da mu središnji deo ostane sirov.

3. Pred sam kraj grilovanja začinite losos, pa ga premažite terijaki sosom.

4. Servirajte filet s pirinčem, a tanjir aranžirajte rukolom, čeri paradajzom, limunom i preostalim terijaki sosom.

Ovaj ali i recepte za druge kulinarske đakonije možete pogledati OVDE.


IZVOR: lepotaizdravlje.rs

FOTO: mladen sekulić