scandal

16 Avgusta, 2019 01:00

GEORGIEV ODRŽAO LEKCIJU CRNOGORCIMA: Boleće ih DUŠA posle ovih njegovih reči!


Najavu da će Ministarstvo kulture Crne Gore tužiti Vlada Georgieva zbog negiranja crnogorskog identiteta i nacionalizma izazvala je pažnju javnosti, a pevač kaže da je pisati i najavljivati krivične prijave protiv organizatora humanitarnog događaja zbog srpskih zastava poruka da Srbi nisu dobrodošli.

– Optužuju Srbe za svoje poreklo i lozu. Nikad nisam čuo da se bilo ko pobunio kad se na feštama u Boki razvije hrvatska zastava. Meni to nikad nije zasmetalo. Ko god da je ‘Tamo daleko’ povezao sa mržnjom treba da propadne u zemlju od stida, a odatle zatim da potraži ozbiljnu lekarsku pomoć. Ja sam rođeni Novljanin i Crnu Goru volim kao jedno od moja dva oka u glavi. Gospodo, prestanite da vređate. Zaustavite se kad osetite da će imalo mržnje izaći iz vas – rekao je Georgiev, preneo je crnogorski portal FOS media.

Krivične prijave koje je Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta „Za naše Kosovo i Metohiju“ održanog u utorak u Herceg Novom u okviru tradicionalne manifestacije „Trg od ćirilice“ stavljaju na teret učesnicima i organizatorima kršenje niza članova – isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Vlast u Crnoj Gori pogodilo je javno isticanje srpske zastave i repertoar srpskih pesama.

Repertoarom su dominirale pesme posvećene Kosovu – Ivana Žigon i „Kosovsko božuri“ izveli su numeru „Vidovdan“, Danica Crnogorčević pesmu „Sini jako sunce sa Kosova“, a grupa 357 odu „Hriste Bože“.

Inače, ova humanitarna manifestacija u Herceg Novom izazvala je oštru polemiku vladajuće DPS i opozicionih Prave Crne Gore i Demokratskog fronta, dok je Ministarstvo kulture najavilo prijavu protiv organizatora zbog, kako su naveli, isticanja simbola drugih država, skrnavljenja zvanične himne i političkih i nacionalističkih poruka.

I dok iz opštinskog odbora DPS-a u Herceg Novom navode da je reč o političkom skupu posle kojeg je Srbija „sve dalje i dalje“, iz Prave Crne Gore ih pitaju kome je namenjena ta poruka i sa kim se obračunava „lokalna kvazielita vladajuće stranke“.

Iz Demokratskog fronta poručuju da je reakcija DPS izraz besa i nemoći jer nisu uspeli da „slome tradicionalnu Crnu Goru“, kao i da im posebno smeta pominjanje srpskog naroda na KiM jer je, kako navode, DPS jedna od posluga velikoalbanske politike.

Manifestacija „Trg od ćirilice“ održana je na Kanli kuli u Herceg Novom u organizaciji humanitarne organizacije „Delije“.

https://svet-scandal.rs/vesti/tamo-daleko-tamo-je-herceg-novi-tamo-je-srbija-vlado-georgiev-ovim-gestom-kupio-srbe-za-sva-vremena-video/

AUTOR: scandal!

FOTO: Ivan Vučićević