svet

април 8, 2015 10:25

By

Guvecte tavuk sote

recept

Potrebno je (za jednu osobu):

2 kašike palminog ulja, 200 g belog pilećeg mesa, 50 g kačkavalja, pola čena belog luka, četvrtina glavice crnog luka, prstohvat tucane paprike, kašika paradajz pelata, paradajz, veća žuta paprika, so i biber.

Priprema:

1. Najpre iseckajte crni luk, piletinu (na kockice), paradajz i papriku.

2. Potom zagrejte ulje i izdinstajte crni luk, a zatim dodajte beli luk, piletinu, žutu papriku i paradajz.

3. Kad svi sastojci omekšaju, ubacite začine i pelat, a na kraju izrendani kačkavalj.

4. Smesu sipajte u glinenu posudu i zapecite, a kad izvadite iz rerne, ponovo pospite rendanim kačkavaljem.

Pogledajte još ukusnih đakonija na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić