
Hrskave loptice od kajmaka sa crnim tartufima
Sastojci:
mladi kajmak, crni tartufi, panko prezle, bademi, krem od kajmaka, plavi sir.
Priprema:
1. Pomešamo slani, mladi kajmak s malo mlevenih crnih tartufa, pa masu zamrznemo na minus 20 stepeni C.
2. Potom od nje pravimo loptice, koje ćemo uvaljati u masu za paniranje, ali ćemo umesto običnih uzeti panko prezle (od pirinča), jer su hrskavije.
3. Loptice pržimo u fritezi oko tri minuta.
4. Na kraju dobijamo toplu spoljašnost i hladnu sredinu.
5. Serviramo ih uz malo zdrobljenog badema i krem od kajmaka i plavog sira.
Kroketi od celera
1. U mleku skuvamo iste količine celera i krompira, od kojih se naprave pirei.
2. Kad se sjedine, od te mase oblikuju se „kanelčići“, koji se paniraju kao hrskave loptice od kajmaka.
Više zanimljivih recepata pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.