svet

maj 14, 2015 09:37

By

Hrskave loptice od kajmaka sa crnim tartufima

loptice-kajmak2

Sastojci:

mladi kajmak, crni tartufi, panko prezle, bademi, krem od kajmaka, plavi sir.

Priprema:

1. Pomešamo slani, mladi kajmak s malo mlevenih crnih tartufa, pa masu zamrznemo na minus 20 stepeni C.

2. Potom od nje pravimo loptice, koje ćemo uvaljati u masu za paniranje, ali ćemo umesto običnih uzeti panko prezle (od pirinča), jer su hrskavije.

3. Loptice pržimo u fritezi oko tri minuta.

4. Na kraju dobijamo toplu spoljašnost i hladnu sredinu.

5. Serviramo ih uz malo zdrobljenog badema i krem od kajmaka i plavog sira.

Kroketi od celera

1. U mleku skuvamo iste količine celera i krompira, od kojih se naprave pirei.

2. Kad se sjedine, od te mase oblikuju se „kanelčići“, koji se paniraju kao hrskave loptice od kajmaka.

Više zanimljivih recepata pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.



IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić