Devojka Harisa Džinovića svet portal svet
Svet

April 7, 2024 18:15

By

Počinje borba za kuću: Evo kako će sud deliti imovinu Harisa i Meline

Imovina Harisa i Meline deliće se, advokat otkrio detalje

Prošlo je skoro dva meseca otkad je u medije dospela priča da se Haris i Melina Džinović razvode nakon 22 godine braka. I dok je Melina ćutala i sklanjala se od novinara, ne želeći da daje izjave, poznati pevač je bio spreman da progovori o svemu.

Imovina Harisa i Meline svet novine svet portal

Ata images

Imovina Harisa i Meline – Kome će pripasti luksuzna vila?

Haris i Melina su emotivnu vezu započeli davne 2002. godine i dobili dvoje dece, sina Kana i ćerku Đinu, a u brak su stupili 12 godina kasnije.

Od kada su objavili da je došlo do kraha ljubavi, Haris je u javnost počeo iznositi detalje njihovog funkcionisanja tokom prethodnih nekoliko godina.

Pročitajte Rastanak je bio neizbežan – Kaća i Gobelja više ne žive zajedno, evo šta se desilo

Ona je napustila mene, a ne ja nju. Ona zna razloge. Bilo mi je možda teško pre godinu dana, godinu i po dana, jer mi se razbija porodica. Svi živimo tu, jedino se gospođa iselila svojom voljom, tako da, pomirenje – ne, mislim, šta ja znam, slomiti hleb ovako na pola, pa ga opet sastaviti, kakav će biti”, rekao je pevač pred kamerama televizije Una.

Imovina Harisa i Meline svet novine svet portal

Ata images

Kako prenose domaći mediji, Haris je sa Melinom podigao ogroman zajednički kredit za vilu na Senjaku u kojoj su donedavno živeli. Pevač je ostao u toj kući sa decom, a modna kreatorka se iselila. Međutim, sada se postavlja pitanje kako će se imovina Harisa i Meline raspodeliti, da li će kuća biti prodata i novac podeljen ili će Haris morati Melini isplatiti deo jer ostaje da živi u nekadašnjem zajedničkom domu.

Pročitajte Prvi rođendan bez majčinog zagrljaja – Haris Džinović sinu napravio proslavu, ali Meline nema nigde (foto)

Kako je objasnio advokat Nebojša Perović, imovina stečena u braku smatra se zajedničkom imovinom koja se deli u zavisnosti od doprinosa supružnika.

Imovina Harisa i Meline svet novine svet portal

Rajko Ristić

“Sticanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali ne sa opredeljenim udelima, što znači da se imovina deli srazmerno doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u sticanju imovine. Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u sticanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje dece i kućni poslovi, što uključuje kuvanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi oko nekih 15-20 procenata”, istakao je Perović.

“Vezano za nekretnine koje su stečene u braku takođe važi rečeno – ko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kom obimu”, zaključio je advokat.

AUTOR: Svet

IZVOR: Nova.rs

FOTO: ATA images, Rajko Ristić, Bojan Vuković