svet

13 фебруара, 2015 11:41

Intervjui poznatih koji su potresli svet

USA: Film "Sparkle"
Princeza Dajana, Tom Kruz i Vitni Hjuston samo su neke od zvezda koje su svojim priznanjima ili ponašanjem pred kamerama potpuno zabezeknuli svetsku javnost.

U medijskoj eri superheroja, saobraćajnih udesa, serijskih ubica i starleta, iznenađuje kako jedan jednostavan intervju sa slavnim ličnostima još uvek može da uzdrma publiku.

Evo nekih od nezaboravnih intervjua sa poznatima koji su svojevremeno šokirali publiku.

Tom Kruz, 2005. godina

Reci „ne“ antidepresivima
Kada je voditelj TV šoua „The Today Show“ Met Lauer ugostio glumca Toma Kruza povodom premijere filma „Rat svetova“, nije mogao ni da očekuje u kom će smeru razgovor krenuti. Ovaj intervju se brzo degenerisao u priču o antidepresivima i psihijatriji. Kao pripadnik sajentologije, religijskog skupa učenja i verovanja, Tom je psihijatriju nazvao destruktivnom pseudonaukom, a antidepresive zamkom društva.

Ne znamo odakle je ovaj bes došao i gde je nestao onaj momak koga su svi ranije obožavalii, ali ovo je bio vrlo bizaran intervju.

PARIS: Vivement Dimanche-Hugh Grant
Hju Grant , 1995. godina

Uhvaćen na delu
Hapšenje glumca Hjua Granta zbog privođenja prostitutke bio je pravi skandal. Hju je rešio da brzo popravi štetu putem televizije i pojavio se u emisiji Džeja Lenoa. Leno ga je odmah dočekao sa pitanjem: „Šta si to dođavola mislio?“ Hju je toliko pokušavao da se izmigolji da je publika umrla od smeha.

Skromni glumac je nekako uspeo da promrlja neko izvinjenje koje se svelo na „Uradio sam lošu stvar„. Ova emisija bila je izuzetno gledana, jer su svi čekali da vide Grantovu reakciju na skandal koji je napravio.
PRINCESS DIANA A HONG-KONG
Princeza Dajana 1995. godina

Troje je gužva
Nakon što su se proširile glasine da princeza Dajana ima aferu sa instruktorom jahanja, ona je rešila da šokira sve javnim priznanjem za BBC.

Ne samo što je priznala aferu, Dajana je za sve optužila svog muža, princa Čarlsa, zbog njegove veze sa Kamilom Parker Bouls.
Bilo nas je troje u braku. Dakle, bila je velika gužva„, rekla je princeza u intervjuu.

Kako niko iz kraljevske palate nije znao šta im se sprema, kraljica je nakon ovog razgovora ubrzala postupak razvoda između Dajane i Čarlsa.

Čarli Šin, 2011. godina

Nisam ljut! Nisam!
Čarli Šin je poznat po svojim istupima, maničnim i pomalo agresivnim. Ali vrhunac njegovih ludorija desio se za vreme intervjua za „The Today Show“ , nakon što je izbačen iz serije „Dva i po muškarca“.

Pored svojih zloglasnih fraza, glumac je tvrdio da se izlečio od alkohola i droga pomoću „snage uma“. Šin je otvoreno kritikovao i napadao i fiktivne „Anonimne alkoholičare“ i tvorca pomenute serije Čaka Lora. Insistirao je na tome da on nije gnevan. Možda je veštac i rok zvezda, ali nije ljut. Samo je strastven.
USA: Film "Sparkle"
Vitni Hjuston, 2002. godina

Krek je glup
Kada je Dajan Sojer radila intervju sa Vitni Hjuston 2002. godine, nije očekivala da će zateći pevačicu u tolikim problemima, sa promuklim glasom i prkosnim stavom. Vitni je uporno poricala da ima problema sa ishranom i sa drogama. Jedino je priznala da dosta izlazi i zabavlja se. Posebno se osvrnula na naslove časopisa koji su je povezivali sa krekom, prerađenim kokainom.

Krek je jeftin. Previše zrađujem da bih radila krek. Krek je glup„, insistirala je pevačica.

Naravno kasnije je Opri Vinfri priznala da je koristila krek, kao i brdo drugih droga.
Na pitanje ko je najveći đavo u njenom životu, Vitni je mirno odgovorila da je to ona sama.

Majkl Džekson, 2003. godina

Ne, to nisam bio ja
Dokumentarac o Majklu Džeksonu koji je 2003. napravio britanski voditelj Martin Bešir prilično je kompromitovao pevača.

Emisija obiluje scenama u kojima Majkl drži sina Blanketa iznad hotelskog prozora, gde pevač sam priznaje da je spavao u krevetu sa dečacima i kako kupuje nameštaj na rasprodaji za milion dolara. Džekson je potom pričao o svom ocu koji ih je kaišem terao na probe, pa o penjanju na drveće i kako sebe zove Petrom Panom. Pevač je priznao i dve operacije lica, koje se tiču samo nosa.

Naravno, Majkl je pobesneo kada je video gotov dokumentarac. Brzo je snimio novu emisiju za Foks televiziju, u kojoj ga samo hvale i vole.

Hoakin Feniks, 2009. godina

Prisutan
Godine 2009. počele su da kruže glasine da oskarovac Hoakin Feniks napušta glumu kako bi se posvetio hip hop karijeri. Javnost je bila zgranuta i usledilo je gostovanje kod Dejvida Letermana.

Kada se pojavio, Hoakin je izgledao kao da su priče tačne. Nosio je tamne naočare, imao je dugu bradu i rezervisan stav. Ako bi odgovorio i na jedno Letermanovo pitanje, bilo bi to u jednoj reči, obično prilično zbunjujuće.

Mesecima kasnije pokazalo se da je ovaj šou samo deo razrađene šale za „mockumentary“, vrstu televizijskog šoua u kom se fiktivna radnja predstavlja u dokumentarnom stilu kako bi se napravila parodija. Ovaj parodični dokumentarac nosio je simbolični naziv „Još sam tu“.

Hoakin je priznao da mu ovakvo blesavljenje u javnosti prilično deluje oslobađajuće. Mnogi fanovi mu ovo ipak nisu oprostili.

Izvor: Blic
Foto: Sipa

Najnovije na portalu Marie Claire