Dom Ivane Mihić svet novine svet portal
Svet

June 15, 2024 22:00

By

Popularna glumica našla svoj mir: U ulozi majke nikada se nije ostvarila, pa se okrenula veri i manastiru

Ivana Mihić manastir Rajinovac gleda sa posebnim poštovanjem

Ivana Mihić poznata je kao neko ko retko govori o privatnom životu, posebno poslednjih godina otkako se povukla iz javnosti. Glumica je svoj mir pronašla u kući u Surčinu gde uživa u prirodi i gajenju voća i povrća.

Ivana Mihić manastir Rajinovac svet novine svet portal

Instagram

Ivana Mihić manastir Rajinovac redovno obilazi, za nju ima poseban značaj

O svojim ljubavima glumica nikada nije govorila za medije, ali je jednom prilikom priznala da žali što se nije ostvarila u ulozi majke, iako usvajanje deteta nije razmatrala kao opciju.

“Nisam razmišljala da usvojim dete, želela sam da rodim svoje dete. Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na takav odgovoran i human potez”, istakla je Mihićeva svojevremeno.

Ivanin otac, čuveni scenarista Gordan Mihić, sahranjen je na groblju manastira Rajinovac nadomak Grocke gde Ivana i njena majka Vera Čukić često odlaze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

“Moja majka Vera Čukić i ja u poslednje tri godine veoma često dolazimo u Rajinovac. Anhimandrit Serafim, koji nam se našao kao podrška u vremenu kad smo ostale bez našeg Gordana, za ove tri godine postao je i naš bliski prijatelj”, ispričala je glumica u intervjuu za Politiku.

Pročitajte Ivana Mihić je zbog imanja koje miriše na dunje napustila Beograd – Zavirite u njenu seosku kuću (foto)

Mnogobrojne poznate ličnosti u potazi za mirom redovno odlaze u srpske manastire, a jedna od njih je i glumica. Ivana Mihić manastir Rajinovac redovno obilazi, a sada učestvuje i u njegovom renoviranju.

“Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju. Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne”, rekla je glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

Otac Ivane Mihić mir je pronašao u porti manastira Rajinovac, a upravo to je bila njegova poslednja želja.

“Moj otac živi kroz mene i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama”, rekla je Ivana Mihić za magazin “Gloria”.

AUTOR: Svet

FOTO: Instagram