svet

October 10, 2013 17:31

By

Ivanišević: “Đoković jedini može da izazove Nadala na šljaci”

sipa_00613318_000013

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević istakao je da jedino Novak Đoković može da izazove Rafaela Nadala na šljaci, ali da nije siguran da će na tom nivou parirati Špancu i naredne godine.

“Novak je bio blizu pobede na Rolan Garosu, jedino on može da izazove Nadala na šljaci. Taj teški poraz ove godine mogao bi da oteža stvari Đokoviću u budućnosti. Potrebno je mnogo energije i mentalne snage da bi se tako pariralo Nadalu na šljaci i nisam siguran da Novak može to da ponovi”, rekao je Ivanišević.

Nadal je do sada osvojio 13 Gren slem titula, dok Švajcarac Rodžer Federer drži rekord sa 17 trofeja, ali Ivanišević ipak smatra da će Rafa u penziju otići sa više pehara na najvećim teniskim takmičenjima.

“Nadal već sada ima 13 naslova, dok je Federer na 17. Kada je Rodžer srušio rekord Pita Samprasa, mislili smo da ga niko neće uhvatiti, ali ne smatram više tako. Verujem da će Nadal u penziju sa više Grend slem naslova nego Federer”, naglasio je Ivanišević.

Osvajač Vimbldona je takođe izjavio da bi Španac mogao samo na Rolan Garosu da skupi već tri trofeja u naredne tri godine.

“Smatram da je sposoban da osvoji još tri puta Rolan Garos što bi ga dovelo na 11 titula na tom turniru. Znam da zvuči ludo, ali on je sposoban za to”, zaključio Ivanišević.

Izvor: Blic
Foto: Sipa