Svet

13 Marta, 2022 17:15

Jelena Đoković se zbog straha od BOLESTI odrekla mesa! Novakova majka se plašila da ne ugrozi decu!?

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena oduvek je privlačila pažnju svojim stavovima i atipičnim načinom života, sve zarad zdravstvenih benefita i usavršavanje. Godinama je uz supruga istraživala dobrobiti alternativne medicine, lekovitih biljaka i ishrane bogate fitonutrijentima, bez mesa i mlečnih proizvoda, te je odlučila da postane vegan. Iako je tokom detinjstva i mladosti konzumirala prepađevine, Đokovićeva je jednom prilikom istakala da voli ukus bifteka i crvenog mesa, ali ne planira da se vrati ovakvom režimu ishrane.

– Ona je godinama u fazonu sve organsko, zdravo, ništa prskano, aditivi i tome slično. Ima baš veliki strah generalno od bolesti. Dosta čita, edukuje se, visi po forumima, gleda šta i u kojoj meri sme, a šta ne da se unosi, pa, kako je došla do saznanja da preko mesa, i generalno proizvoda životinjskog porekla najviše vlada opasnost, odlučila je skroz da ih eliminiše iz upotrebe. To je prenela i na decu. Da se razumemo, daleko bilo da oni gladuju i tome slično, ali veoma vodi računa kako ih hrani. Novak sam po sebi je na svom nekom, posebnom režimu ishrane, tako da kod njih nije bilo problema što se toga tiče. Jedino se na početku Noletova mama Dijana malo bunila, misleći da deca treba da jedu sve namirnice, te da u svakoj ima potrebnih, hranljivih sastojaka, ali je Jelena vrlo brzo uspela da joj objasni da u prirodi postoji zamena bukvalno za sve, tako da njena odluka kako da hrani decu sigurno im neće škoditi. I, zasad je u pravu – ispričao nam je izvor blizak Novakovoj supruzi.

Mnogi je neretko pitaju na koji način održava vitku liniju, mladolikost i energičnost, s obzirom na to da ima mnogo obaveza, a tajna je upravo u zdravom načinu života, meditacijama, prirodnoj kozmetici, treningu koji ne propušta, gde god da se nalazili.

Pročitajte: „Naslednik Milija je predosetio da će dobiti SEKU“: Jelena Kostov za SVET iskreno govori o trudnoći i braku! (FOTO)

 


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram printscreen