svet

mart 10, 2016 18:00

By

Jogurt kao lek za visok krvni pritisak

Žene koje jedu pet ili više porcija jogurta nedeljno imaju manje šanse da obole od visokog krvnog pritiska, pokazalo je novo istraživanje.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Jogurt obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotežavaju svakodnevnu ishranu, jačaju kosti, ali i eliminišu stres i depresiju. Osim toga, ovaj mlečni proizvod koji je neizostavan deo svakog doručka utiče na imunitet, zdravlje srca i zuba.

Pročitajte i… Jogurt dijeta: Četiri kilograma manje za samo tri dana

Studija u koju je bilo uključeno na hiljade ljudi, otkrila je da se rizik od visokog krvnog pritiska kod ispitivanih osoba koje su redovno konzumirale jogurt smanjio čak za petinu u odnosu na ljude koji su jogurt jeli samo jednom mesečno.


IZVOR: lepotaizdravlje.rs, i.k.