

Ana je od svekrve nasledila recept za Bastijanovo omiljeno jelo: U pitanju je austrijski specijalitet kome je teško odoleti RECEPT
Omiljeno jelo Bastijana Švajnštajgera su špagete bolonjeze, ali one koje mu je Ana spremala po receptu njegove majke. Pored špageta, za koje je recept nasledila od njegove majke, bivša teniserka je sada već bivšem suprugu spremala i tradicionalno austrijsko jelo – kajzeršmarn, koji u njemu budi osećaj doma.

Photo by Maja Hitij/Getty Images
Očigledno je da bivši srpski zet, kome su se, kada su naša jela u pitanju dopale prženice, obožava testo. Kajzeršmarn ili u prevodu carski omlet je takođe jelo od testa, slatko je i pravi se na veoma jednostavan način.
Omiljeno jelo Bastijana Švajnštajgera sprema se na jednostavan način
– 3 jaja
– 2 kašike kristal šećera
– 150 ml mlijeka
– 180 g glatkog brašna
– 1 prstohvat soli
– 2 kašike maslaca
– šećer u prahu za posipanje i pire od jabuka kao dodatak

Pexels Verena Hinteregger
Priprema:
– U jednoj činiji posebno penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli, a drugoj žumanca sa šećerom. U žumanca zatim dodati mleko, a potom postepeno dodavati brašno neprekidno mešajući da se ne bi stvorile grudvice.
– Belanca lagano, kašikom, umešati u belanca.
– Zagrejte pola kašike maslaca u tiganju, a zatim četvrtinu smese izlijte u njega. Ispecite s jedne strane kao deblju palačinku, potom okrenite testo i lagano, viljuškama, doks e testo peče, trgajte ga na komadiće.
– Isto ponovite i sa ostatkom smese.
– Istrgane palačinke istresite u tanjir, pospite prah šećerom i služite uz pire od jabuka.