Kanski filmski festival svet novine svet portal
Svet

May 19, 2024 15:45

By

Voditeljka otkrila modne tajne bogatih dama: Stil nema veze sa cenom (foto)

Kanski filmski festival posetila je naša poznata voditeljka

Ljiljana Stanišić prošetala je crvenim tepihom na 77 Kanskom filmskom festivalu. Poznato TV lice prodefilovala je sa modnom dizajnerkom Jelenom Zorić, koja je rođena u Srbiji, ali živi i radi u Švajcarskoj, a koja je bila zvanica na ovoj svetski poznatoj manifestaciji.

Kanski filmski festival svet novine svet portal

Ljiljana Stanišić

Kanski filmski festival okupio brojne poznate ličnosti 

Njene modele nose slavne ličnosti iz sveta muzike i filma, a poslednja u nizu je Lily Collins, koja tumači glavnu ulogu u seriji “Emily in Paris”. Tu haljinu je ponela na jednoj od tri najveće, najlepše i najdugovečnije filmske smotre koja je u utorak otvorena u Kanu.

Ovo je prvi put da je TV lice sa naših prostora dobilo priliku da prošeta čuvenim stepenicama kojima su zasijale Brižit Bardo, Sofija Loren, Elizabet Tejlor, Odri Hepbern, Nikol Kidman, Kameron Diaz, Šeron Stoun ….

Kanski filmski festival svet novine svet portal

Ljiljana Stanišić

Ljiljana je bila i na premijeri filma “The Girl with the needle” u prevodu “Devojka sa iglom”, koji se prikazivao u sredu kada je bilo drugo veče ovog festivala. Tom prilikom srela je i glavne glumce ovog ostavrenja sa kojima je i bila u sali u glamuroznoj haljini. Dres kod za ovaj važan događaj se podrazumeva, a Stanišićka je za Svet podelila utiske:

“Sve me je fasciniralo. Mnogo se razlikuje kada ovako važan događaj pratite iz medija i kada na njemu prisustvujete. Kada me je Jelena pozvala da ponesem njenu haljinu na fimskom festivalu u Kanu, mislila sam da se šali sa mnom. Međutim, san se ostvario. Čim sam sletela u Nicu osetila sam tu euforiju.

Pročitajte Evropski glamur na Kanskom festivalu – Holivudske dive ne predaju se godinama, grandiozne ovacije za Meril Strip i Žilijet Binoš FOTO

Srela sam na aerodromu Anu Stanić koja je takođe bila na ovoj manifestaciji, ali ne znam detalje. Dalje, oduševila sam se kako su ljudi lepo obučeni na ulici. Vidi se da o tome vode računa i da im je to stil zivota.

Avantura je odmah počela jer sam prisustvovala otvaranju Kanskog filmsog festivala. Od fanova i poštovaoca ove manifetacije je bilo teško prići prvom redu, ali sam i iz trećeg videla Tejlor Hil, Meril Strip, Hajdi Klum, Evu Grin, Žilijet Binoš, Helenu Kristensen, Šanina Šajk, Anju Tejlor Džoj. To su žene koje su u startu prošetale i ponele najbolje kreacije.

Kanski filmski festival svet novine svet portal

Ljiljana Stanišić

Dominirala je crno- bela varijanta, pa mi je drago što je i moj izbor druge večeri bio pun pogodak. Ovogodišnji crveni tepih je već sjajan prikaz visoke mode i avangardnog dizajna najvećih svetskih modnih kuća, među kojima je i naša kreatorka Jelena Zorić, koju su odmah spazili.

Svi me pitaju zašto nisam ispozirala na čuvenom crvenom tepihu, pa svetskim fotogarfma nisam poznato lice. Bilo mi je neprijatno da poput nekih koje sam videla tog dana koji su došli i šetaju se gore – dole, a niko da podigne aparat, čak ni iz šale. Doduše, neko me je i uslikao, ali gde ja te slike da nađem od hiljadu fotografa- teško. Važno mi je da sam osetila tu energiju i doživela neponovljivo iskustvo događaja o kojem priča ceo svet. I zaista je neopisivo.

Kanski filmski festival svet novine svet portal

Ljiljana Stanišić

Recimo, spremala sam se u apartmanu sa bivšom Mis Švedske Viktorijom Silvstedu. Ona na sebi nije imala donji veš, a kad sam je videla bilo mi je jasno da želi da skrene pažnju na sebe. Haljina je delovala jeftino, a ona vulgarno. Ovaj događaj je sinonim za prestiž, modu, stil i otmenost. Ali, izgleda da ovaj put nije tako. Svi su ocenili da je najgore obučena zena na festivalu. Totalni promašaj stiliste”, priča Ljiljana koja je imala priliku da razgovora i sa ljudima koji pripadaju pravom džet- setu.

Kanski filmski festival svet novine svet portal

Ljiljana Stanišić

“Želela sam da čujem šta oni misle o našim zvezdama i onima koji u našoj zemlji misle da su to. Ima jedna izreka koja glasi:

“Samo se siromašni okružuju simbolima bogatih kako bi mislili da su i oni deo tog društva…”

Pokazala sam Instagram profile naših poznatih i bili su konsternirani kad su videli kako se neke ličnosti oblače u našoj zemlji. Zato, kad sam pokazala fotografije Jelene Tomašević, Lene Kovačević, Slobode Mićalović, Jovane Joksimović bili su složni da je to već klasa.

Kanski filmski festival svet novine svet portal

Ljiljana Stanišić

I dame koje sam videla na ulici su bile lepo i kulturno obučene uz minimalnu dozu istaknutog seksipila. Akcenat je na prirodnom izgledu i vode računa o svakom detalju svog autfita, ali to je samo deo njihovog stila.

Tih nekoliko dana videla sam u parkovima, na ulici devojke koje na sebi nose mnogo insiprativnije autfite za svakodnevni život. Primetila sam i da gotovo da nema žena u štiklama. Za sve njih bilo da su krenule na posao, vode decu u školu ili idu u šetnju, bitna je udobnost, jednostavnost. A opet kombinacije boja, materijala i stilova dovodi do toga da izgledaju posebno sa izraženim smislom za modu. Videla sam da dame znaju iz čega da naprave nešto. Njihov stil nema veze s cenom odeće. Ovo je za mene bilo samo iskustvo više u svakom smislu te reči”, izjavila je Ljiljana za Svet.

AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: Ljiljana Stanišić