
Karpaćo od bifteka
Potrebno je:
200 g bifteka, 30 g komorača, 30 g parmezana, 50 g čeri paradajza, 10 g kapra, 20 g rukole, 1 limun, 1 pomorandža, maslinovo ulje, ruzmarin, krupna morska so, aceto balzamiko.
Priprema:
1. Sitno iseckajte ruzmarin i rasporedite ga po dasci, pa preko njega uvaljajte očišćen biftek (po dužini, kao oklagijom).
2. Potom uvijte biftek u PVC foliju, vodeći računa o tome da ne ostane vazduha.
3. Odložite ga u zamrzivač da se smrzne, a ako treba da se ranije servira – samo da se malo stegne.
4. Izvadite biftek iz zamrzivača, pustite ga da malo otpusti, a onda ga isecite na tanke listove (poželjno je to raditi na mesoreznici).
5. Listove bifteka poređajte na tanjir, a preko njih stavite seckan komorač, rukolu, listove parmezana, kapar, seckan limun i pomorandže, paradajz i morsku so.
6. Umutiti dresing od maslinovog ulja i balzamiko sirće, pa njime prelijte karpaćo.
Ostale zanimljive recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.