svet

мај 7, 2015 09:50

By

Karpaćo od bifteka

karpaco-od-bifteka2

Potrebno je:

200 g bifteka, 30 g komorača, 30 g parmezana, 50 g čeri paradajza, 10 g kapra, 20 g rukole, 1 limun, 1 pomorandža, maslinovo ulje, ruzmarin, krupna morska so, aceto balzamiko.

Priprema:

1. Sitno iseckajte ruzmarin i rasporedite ga po dasci, pa preko njega uvaljajte očišćen biftek (po dužini, kao oklagijom).

2. Potom uvijte biftek u PVC foliju, vodeći računa o tome da ne ostane vazduha.

3. Odložite ga u zamrzivač da se smrzne, a ako treba da se ranije servira – samo da se malo stegne.

4. Izvadite biftek iz zamrzivača, pustite ga da malo otpusti, a onda ga isecite na tanke listove (poželjno je to raditi na mesoreznici).

5. Listove bifteka poređajte na tanjir, a preko njih stavite seckan komorač, rukolu, listove parmezana, kapar, seckan limun i pomorandže, paradajz i morsku so.

6. Umutiti dresing od maslinovog ulja i balzamiko sirće, pa njime prelijte karpaćo.

Ostale zanimljive recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić