svet

maj 31, 2015 14:43

By

Keks torta s jabukama

desert

Potrebno je:

250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena, 200 g kiselih jabuka, cimet, med, badem i suve šljive po želji.

Priprema:

1. Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.

2. Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suvim šljivama.

3. Kompot kuvajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocedite od soka u kom su se kuvale.

4. Keks natopite u preostalom soku.

5. Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.

6. Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno pre serviranja prelijte ga medom.

Ovaj kao i brojne druge slatke đakonije možete pogledati OVDE.



IZVOR: lepotaizdravlje.rs

FOTO: mladen sekulić