
Keks torta s jabukama
Potrebno je:
250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena, 200 g kiselih jabuka, cimet, med, badem i suve šljive po želji.
Priprema:
1. Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.
2. Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suvim šljivama.
3. Kompot kuvajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocedite od soka u kom su se kuvale.
4. Keks natopite u preostalom soku.
5. Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.
6. Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno pre serviranja prelijte ga medom.
Ovaj kao i brojne druge slatke đakonije možete pogledati OVDE.