svet

mart 7, 2015 11:07

By

Kesten krem brule

kesten-krem-brule
Potrebno je za korpice:
100 g brašna, 50 g putera, 25 g šećera, 1 jaje, malo soli

Potrebno je za kesten krem brule:
200 g slatke pavlake, 20 g mleka, 30 g žumanaca, 180 g kesten-pirea, 10 g vanil-šećera

Potrebno je za maskarpone krem:
200 g slatke pavlake, 100 g mascarpone sira, 1 štapić vanile, 20 g šećera u prahu

Priprema:
Najpre napravite korpice tako što ćete sve sastojke sjediniti, staviti testo u frižider da se ohladi (ne dugo), rastanjiti ga i njime obložiti modle za korpice. Pecite na 180 stepeni C dok ne dobiju zlatnožutu boju. Potom pripremite krem brule. Mleko, pavlaku i vanil-šećer prokuvajte, dodajte žumanca i skuvajte. U gotov krem dodajte kesten-pire. Nakon toga napravite maskarpone krem. Skuvajte slatku pavlaku, maskarpone, vanilu i šećer u prahu (do 90 stepeni C). Stavite krem u frižider (tokom noći). U ispečene korpice sipajte krem brule i stavite u rernu, pa pecite na 100 stepeni C, 15 minuta. Kada se krem u korpicama zgusne, izvadimo ih iz peći i ostavite da se ohlade. Potom stavite sam kesten-pire veličine oraha. Maskarpone krem umutite mikserom i stavite na korpice.

Više o receptima pročitajte na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Lepota i zdravlje