Estetske korekcije Snežane Đurišić svet novine svet portal Antonio Ahel/ATAImages
Svet

decembar 14, 2024 11:45

By

Brzo se sprema, ukus je fantastičan: Snežana Đurišić podelila recept za omiljeni kolač

Kolač sa makom po receptu Snežane Đurišić

Diva narodne muzike Snežana Đurišić, kako sama priznaje, uživa u hrani, ali i njenoj pripremi. Međutim, ističe da su poslastice njen fovorit, a jednu od omiljenih pripremila je u emisiji “Praktična žena”.

Kolač sa makom po receptu Snežane Đurišić svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Kolač sa makom po receptu Snežane Đurišić morate probati

– Kada imam vremena, volim da pripremam ručak kod kuće, da ugađam svojoj porodici. Retki su trenuci kada smo zajedno, i ti momenti su dragoceni. Kuvam prema želji, šta se kome jede, i slatko i slano, nema pravila, mada su poslastice moj favorit, volim da jedem, a slatko obožavam – rekla je Snežana jednom prilikom.

Pre izvesnog vremena, pevačica je gostovala u emisiji „Praktična žena“, pa je sa gledaocima podelila jedan odličan recept za kolač.

Kolač sa makom po receptu Snežane Đurišić vrlo je ukusan i njegova priprema ne zahteva puno vremena.

Kolač sa makom po receptu Snežane Đurišić svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscrren

Sastojci potrebni za pripremu penastog kolača sa makom:

– 6 jaja
– 180g šećera
– 180g putera
– 280g mlevenog maka
– 2 štangle strugane čokolade
– 1 mala kašika ruma

Sastojci za glazuru:

– 100g čokolade
– 3 kašike ulja
– pekmez od kajsija

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, pa izlupati sneg od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodati, puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum. Pomešati sa belancima. Tu smesu sipati u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180 stepeni.

Na ohlađenom kolaču napraviti rupe sa drškom od varjače a zatim ga premazati sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.


AUTOR: Svet

IZVOR: Praktična žena

FOTO: ATA images, youtube printscreen