kolač Snežane Đurišić svet novine svet portal Antonio Ahel/ATAImages
Svet

april 29, 2025 14:30

By

Domaćice oduševljene: Snežana Đurišić podelila recept za brzi kolač neverovatnog ukusa

Kolač Snežane Đurišić kom nećete odoleti

Diva narodne muzike Snežana Đurišić oduvek je poznata ne samo po svom raskošnom glasu, već i po ljubavi prema dobroj hrani. Kako sama priznaje, podjednako uživa u ukusima kao i u samoj pripremi specijaliteta. Ipak, njena najveća slabost su poslastice, a jedan od somiljenih jeste i kolač Snežane Đurišić koji je jednom pripremila u popularnoj emisiji „Praktična žena.“

Kolač Snežane Đurišić morate probati

– Kada imam vremena, volim da pripremam ručak kod kuće, da ugađam svojoj porodici. Retki su trenuci kada smo zajedno, i ti momenti su dragoceni. Kuvam prema želji, šta se kome jede, i slatko i slano, nema pravila, mada su poslastice moj favorit, volim da jedem, a slatko obožavam – rekla je Snežana jednom prilikom.

kolač Snežane Đurišić svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Pre izvesnog vremena, pevačica je gostovala u emisiji „Praktična žena“, pa je sa gledaocima podelila jedan odličan recept za kolač.

Kolač Snežane Đurišić vrlo je ukusan i njegova priprema ne zahteva puno vremena.

kolač Snežane Đurišić svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscrren

Sastojci potrebni za pripremu penastog kolača sa makom:

– 6 jaja
– 180g šećera
– 180g putera
– 280g mlevenog maka
– 2 štangle strugane čokolade
– 1 mala kašika ruma

Sastojci za glazuru:

– 100g čokolade
– 3 kašike ulja
– pekmez od kajsija

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, pa izlupati sneg od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodati, puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum. Pomešati sa belancima. Tu smesu sipati u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180 stepeni.

Na ohlađenom kolaču napraviti rupe sa drškom od varjače a zatim ga premazati sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.


AUTOR: Svet

FOTO: Antonio Ahel/ATAImages