svet

November 7, 2013 15:00

By

Kosovska Mitrovica: Bačena bomba na prostorije Tačijeve stranke

PROSTORIJE DEMOKRATSKE PARTIJE KOSOVA

Nepoznate osobe bacile su rano jutros eksplozivnu napravu na prostorije Demokratske partije Kosova (DPK) u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali povređenih nije bilo.

U ovom incidentu koji se dogodio u 2.10 sati je na prostorijama DPK, čiji je predsednik kosovski premijer Hašim Tači, pričinjena materijalna šteta.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je na prostorije PDK u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici bačena bomba “M-75”.

Bojić je dodao da je policija izašla na lice mesta i da je pokrenuta istraga povodom ovog bombaškog napada.

Kancelarija za KiM osudila napad na prostorije DPK

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je jutros noćašnji napad na prostorije DPK.

Kancelarija za KiM u saopštenju zahteva od nadležnih organa da hitno pronađu počinioce tog napada i da ih pravedno kazni, jer će pronalaženje i kažnjavanje krivaca ovog i svakog drugog zločina voditi ka smirivanju situacije i sprečavanju daljeg nasilja u Kosovskoj Mitrovici i širom pokrajine.

Kancelarija za KiM apeluje na građanje Kosovske Mitrovice da učine sve da se na ponovljenim izborima 17. novembra ne ponove “haos i bezumlje”, već da oni prođu u miru i da svako dobije šansu da izađe na birališta i glasa za svoje kandidate, navedeno je u saopštenju.

Izvor i foto: Tanjug