scandal

April 18, 2019 09:00

By

KRALJ HARMONIKE BALKANSKOM MUZIKOM OSVAJA SVET: EVO ŠTA JE BORKO RADIVOJEVIĆ SNIMIO U STUDIJU LEJDI GAGE!

Borko Radivojević već neko vreme je najtraženiji harmonikaš u Srbiji i šire, a u njegov talenat uskoro će se uveriti i publika širom sveta. Naime, kao što se već pisalo, ovaj muzičar nedavno je snimio svoj prvi solistički album, i to u čuvenom švajcarskom “Powerplay” studiju, u kome su svojevremeno radili i Lejdi Gaga, Tina Tarner, Prins, Leni Kravic i druge svetske zvezde.

“Želja mi je bila da svet upozna balkansku muziku, kao i da se naša publika vrati korenima, ali u drugačijem ruhu. Ovo su balkanske melodije u svetskom ritmu, koje smo izvukli iz fioke, otresli sa njih prašinu i obukli ih u novo, do sada neviđeno ruho. Ima tu srpskog, ali i bugarskog, makedonskog, rumunskog, vlaškog zvuka” – kaže Borko, koji je inače pratio i pokojnog kralja folka Šabana Šaulića na njegovim poslednjim koncertima u Beogradu i u Sofiji,i dodaje da je za njega i njegove saradnike bila velika odgovornost da radi u studiju u kome su snimale svetske muzičke veličine.

Rezultat njihovog rada uskoro će biti dostupan domaćoj i stranoj publici, a kako je Borko spakovao stare balkanske melodije u moderno svetsko ruho, u prilogu otkriva i Siril Kamenzind iz “Powerplay” studija.

AUTOR: promo

FOTO: promo/Frenk Milhausern, printscreen